ÎCCJ respinge cererea lui Licu de redeschidere a dosarului Revoluţiei în cazul lui Roman şi Brateş

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins solicitarea procurorului general Bogdan Licu de redeschidere a dosarului Revoluţiei în cazul fostului premier Petre Roman şi a lui Teodor Brateş, fost redactor-şef al televiziunii publice, au precizat pentru MEDIAFAX surse apropiate anchetei.

535 afișări
Imaginea articolului ÎCCJ respinge cererea lui Licu de redeschidere a dosarului Revoluţiei în cazul lui Roman şi Brateş

ÎCCJ respinge cererea lui Licu de redeschidere a dosarului Revoluţiei în cazul lui Roman şi Brateş

Pe 21 octombrie, procurorii de la Parchetul General au anunţat că au dispus infirmarea clasării dosarului Revoluţiei şi că solicită instanţei redeschiderea urmăririi penale pe numele lui Petre Roman şi al lui Teodor Brateş, cu privire la infracţiuni contra umanităţii.

În urma examinării din oficiu de procurorul general soluţiilor de clasare, Parchetul General a anunţat, printr-un comunicat de presă, că s-a dispus: infirmarea, ca netemeinice, a soluţiilor de clasare dispuse faţă de Petre Roman – fost membru al Consiliului Frontului Salvării Naţionale şi prim-ministru al Guvernului României şi Teodor Brateş – fost redactor-şef la Televiziunea Română, cu privire la infracţiunile contra umanităţii şi redeschiderea urmăririi penale în cauză.

Clasările din dosarul Revoluţiei au fost dispuse de procurori în luna aprilie a acestui an, aceştia motivând că decizia de închidere a cauzei vine după ce fie a survenit decesul păriţilor, fie (aşa cum e cazul fostului premier Petre Roman şi a fostului redactor şef al TVR, Teodor Brateş) nu au fost probe concludente privind implicarea lor în săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii.

Numai rechizitoriul, care a fost înaintat instanţei supreme la acel moment, avea 12 volume şi 3.280 de file, în timp ce dosarul cauzei avea 3.330 de volume, dintre care 2.030 de volume au fost administrate după data de 13.06.2016.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici