ICCJ va funcţiona în fostul sediu al Ambasadei SUA. Parchetul CAB primeşte de la Guvern un imobil

Guvernul a aprobat, miercuri, trecerea fostului sediu al Ambasadei SUA în administrarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, precum şi preluarea de către Parchetul Curţii de Apel Bucureşti a unui imobil situat pe Calea Victoriei 218, cerut pentru această instituţie de preşedintele Traian Băsescu.

122 afișări

"S-a aprobat proiectul de hotărâre a Guvernului privind trecerea unui imobil aflat în proprietatea privată a statului şi în administrarea Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat în domeniul public al statului şi în administrarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Această hotărâre este extrem de importantă întrucât asigură condiţiile materiale de muncă ale ÎCCJ care este instanţa supremă a statului nostru", a spus Lidia Barac, secretar de stat în Ministerul Justiţiei.

În luna septembrie, Ambasada SUA şi-a mutat sediul din imobilul situat la intersecţia străzilor Batiştei-Tudor Arghezi într-o nouă clădire special construită în zona Băneasa.

Totodată, Executivul a aprobat trecerea unui imobil aflat în administrarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, situat pe Calea Victoriei 218, în administrarea Ministerului Public. Imobilul va fi destinat funcţionării Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Preşedintele Traian Băsescu i-a spus, săptămâna trecută, ministrului de Interne, Traian Igaş, că de doi ani Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti (CAB) îi solicită un sediu pe Calea Victoriei şi că el s-ar bucura foarte mult dacă Guvernul aprobă miercuri o hotărâre în acest sens.

"Domnul ministru Igaş, îţi cere de doi ani Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti o clădire pe Calea Victoriei. M-aş bucura mult dacă aş afla că miercuri, prin hotărâre de Guvern, a trecut clădirea acolo. Măi, nu au unde lucra. M-aş bucura foarte mult", i-a spus Traian Băsescu lui Igaş, la reuniunea Comisiei de monitorizare a progreselor înregistrate de România în domeniul reformei sistemului judiciar şi al luptei împotriva corupţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici