Imagini spectaculoase în dreptul oraşului Galaţi: Dunărea dă în „clocot”. Explicaţia din spatele fenomenului - VIDEO

Imagini spectaculoase au fost surprinse pe Dunăre, în dreptul oraşului Galaţi. Nori de aburi au acoperit fluviul, dând senzaţia că apa fierbe.

518 afișări
Imaginea articolului  Imagini spectaculoase în dreptul oraşului Galaţi: Dunărea dă în „clocot”. Explicaţia din spatele fenomenului - VIDEO

Dunărea dă în clocot. Imagini spectaculoase în dreptul oraşului Galaţi - VIDEO

În fiecare dimineaţă la Galaţi au fost cel mult 8 grade Celsius, în timp ce apa Dunării a avut temperatura de 20 grade. Această diferenţă a dus la crearea aburilor pe fluviu şi a dat senzaţia că Dunărea dă în clocot.

„Un răsărit de soare superb!”, a constatat un gălăţean. „O splendoare! N-am văzut niciodată Dunărea aşa incandescentă. Mulţumesc pentru asemenea ocazie!”, a scris o gălăţeancă pe Facebook.

Fenomenul nu reprezintă un pericol pentru navigaţie, iar autorităţile fluviale nu au fost nevoite să ia măsuri speciale. Oricum, navigatorii sunt instruiţi ca în cazul în care vizibilitatea este afectată să circule cu atenţie sporită şi să folosească aparatul radar pentru a evita eventualele obstacole.

Navigatorii spun că fenomenul de fierbere a Dunării are loc de câteva ori pe an, în special toamna şi iarna.

Chiar dacă nu este o raritate, fenomenul atrage de fiecare dată numeroşi oameni pe malul Dunării.

Taguri:
dunăre,
imagini,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici