Imobile şi conturi ale lui Boldea, ale tatălui şi fratelui său, puse sub sechestru de DIICOT

Procurorii DIICOT au instituit sehestru asigurător pe două apartamente şi patru terenuri din Galaţi ale lui Boldea, pe banii din patru conturi, pe alte imobile înstrăinate de acesta fratelui şi tatălui său, precum şi pe 130.000 euro şi 240.000 lei, sume virate de deputat în conturile unor învinuiţi.

482 afișări
Imaginea articolului Imobile şi conturi ale lui Boldea, ale tatălui şi fratelui său, puse sub sechestru de DIICOT

Imobile şi conturi ale lui Boldea, ale tatălui şi fratelui său, puse sub sechestru de DIICOT (Imagine: Shutterstock)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus instituirea sehestrului asigurator asupra unui număr de şase imobile, respectiv două apartamente şi patru terenuri, din judeţul Galaţi ale lui Mihail Boldea, se arată într-un comunicat de sâmbătă al DIICOT.

În urma percheziţiei domiciliare care a avut loc vineri, procurorii au descoperit şi ridicat mai multe ceasuri din aur şi alte bunuri mobile de valoare ale lui Boldea.

Totodată, procurorii DIICOT au dispus indisponibilizarea a trei apartamente din municipiul Galaţi, aparţinând învinuitului George Ştefan Boldea, precum şi a altor două imobile, apartament şi teren cu construcţie, aparţinând învinuitului Gheorghe Boldea şi a unui apartament proprietatea învinuitei Mihaela Barabanciuc.

Procurorii au mai dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumelor de 130.000 de euro şi 240.000 de lei, virate de Mihail Boldea în conturile bancare deschise pe numele a doi învinuiţi, precum şi asupra sumelor de bani apartinând deputatului, deschise la patru unităţi bancare.

Joi, procurorul general Codruţa Kovesi, sugera că deputatul Mihail Boldea s-ar preda, iar vineri acesta a transmis, prin mass-media, că vine singur în România.

Deputatul Mihail Boldea a declarat, pentru gandul.info, că se află în Congo, că avea deja programată plecarea, că a comunicat în 16 martie procurorului de caz acest lucru şi a transmis autorităţilor să nu îl caute, pentru că săptămâna viitoare va veni el în ţară.

"Nu sunt în Kenya, sunt în Congo. Am venit cu avionul în Kenya şi am plecat cu maşina în Congo. Am intrat pe internet acum şi am văzut declaraţiile lui Băsescu. Nu trebuie să mă caute ei pentru că vin eu", a spus Boldea, contactat de jurnalist.

El susţine că avea programată plecarea, dar nu l-a întrebat nimeni.

"Sunt în Congo. Vin singur în România săptămâna viitoare. Îmi caut bilete. Nu se poate aşa ceva. Ce fac familiei mele... Tatălui meu, fratelui meu. Este un circ. În dosar nu există niciun prejudiciu", a continuat el, adăugând că imobilul pe care l-a donat tatălui său era cumpărat din 2005.

Întrebat de ce a plecat, în condiţiile în care era de aşteptat să se ceară ridicarea imunităţii sale, Mihail boldea a replicat: "Nu, nu ştiam. O măgărie, făcută de Roberta şi de Buda. Trebuiau cinci zile, să mă cheme şi pe mine (la Comisia juridică-n.r.) Este un circ tot dosarul ăsta. Despre ce vorbim? Falsuri? Este incredibil ce se întâmplă. Nu se poate aşa ceva. Hotărârile judecătoreşti bune, nu contează că un judecător le-a analizat. E un circ ce se face la televizor. Voi veni eu, nu să mă caute ei".

Tatăl şi fratele mai mic al deputatului Mihail Boldea au fost citaţi pentru luni dimineaţă la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)-Galaţi, după ce joi a fost declanşată urmărirea penală împotriva lor pentru spălare de bani.

În urma identificării unor probe noi, George Ştefan Boldea, fratele mai mic al deputatului Mihail Boldea, şi a tatălui acestuia, Gheorghe Boldea, au fost citaţi pentru luni, la ora 10.00, spun surse oficiale.

Citarea acestora vine la o zi după ce au fost audiaţi de procurorii DIICOT şi în ziua în care anchetatorii au făcut mai multe descinderi, într-un garaj fiind descoperite probe noi în cazul Boldea.

Nu ar fi exclus ca luni procurorii DIICOT să-i reţină pe tatăl şi pe fratele mai mic al deputatului Boldea.

Joi, procurorii DIICOT au început urmărirea penală împotriva lui George Ştefan Boldea, fratele mai mic al deputatului Mihail Boldea, şi a tatălui acestuia, Gheorghe Boldea, pentru spălare de bani.

Anchetatorii spun că în urmă cu o lună Mihail Boldea şi-a vândut casa în care locuia tatălui său, totodată donându-şi trei apartamente fratelui său, Ştefan Boldea, faptele intrând sub incidenţa infracţiunii de spălare de bani.

În 2011, deputatul Mihail Boldea i-a donat lui George Ştefan Boldea trei apartamente şi i-a acordat împrumuturi în valoare de 270.000 de euro.

Deputatul Mihail Boldea mai are un frate, Valentin Boldea, care este şeful Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Vineri, procurorii DIICOT au instituit sechestru asigurătoriu pe conturile a doi coinculpaţi din dosarul în care Mihail Boldea este acuzat de înşelăciune, conturi în care deputatul virase, cu o zi înainte de a pleca din ţară, 185.000 de euro, potrivit unor surse judiciare.

Conform surselor citate, Mihail Boldea a virat cei 185.000 de euro în conturile celor două persoane în urmă cu o săptămână, în 16 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici