În câte şcoli se fac cursuri online? Dezvăluirile ministrului Educaţiei

În 163 de şcoli din România predarea se face online, a anunţat, marţi, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la dezbaterea Salvaţi Copiii.

504 afișări
Imaginea articolului În câte şcoli se fac cursuri online? Dezvăluirile ministrului Educaţiei

În câte şcoli se fac cursuri online? Dezvăluirile ministrului Educaţiei

Ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus că la finalul săptămânii trecute, erau 163 de şcoli în online.

Asta înseamnă doar 1% din şcoli în online, dar cifra reprezintă 200.000 de copii care se bazează exclusiv pe Internet.

„Este un termen nou, oboseala online – se referă la sentimentul de epuizare după cursuri online lungi, după videoconferinţe. Mai e un aspect grav: confuzia rolurilor, părinţii se comportă ca profesorii, sunt mai implicaţi în teme. (...) Există o iniţiativă a Ministerului Educaţiei, o aplicaţie prin care copiiii să-şi poată auto-evalua nivelul de stres şi de anxietate”, a precizat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Iniţial, Organizaţia Salvaţi Copiii a anunţat o altă cifră, mult mai mare a numărului de şcoli în care predarea se face online, numărul fiind revizuit, ulterior, la 163.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici