În România sunt înregistraţi peste 72.000 de copii cu handicap. Aproape jumătate au handicap grav

Peste 72.000 de copii cu handicap sunt înregistraţi la nivel naţional şi aproape jumătate dintre ei sunt încadraţi la handicap grav, rezultă din datele comunicate de direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului şi prezentante, marţi, de Ministerul Muncii.

326 afișări
Imaginea articolului În România sunt înregistraţi peste 72.000 de copii cu handicap. Aproape jumătate au handicap grav

În România sunt înregistraţi peste 72.000 de copii cu handicap. Aproape jumătate au handicap grav (Imagine: Alexandru Dobre/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit datelor centralizate de Direcţia pentru protecţia copilului din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, la nivel naţional sunt înregistraţi 72.117 de copii cu handicap.

Dintre aceştia, 34.809 sunt încadraţi la handicap grav, 14.396, la handicap accentuat, 20.848, la handicap mediu şi 2.064, la handicap uşor.

Potrivit datelor transmise de Direcţia pentru protecţia copilului, 26.048 de copii cu handicap frecventează învăţământul de masă, 11.714, învăţământul special, 2.646, învăţământul special integrat şi 3.232 sunt într-o altă formă de învăţământ.

De asemenea, 16.162 erau incluşi, la sfârşitul lunii iunie, în sistemul de protecţie specială, în servicii de tip rezidenţial (centre de plasament, centre de primire în regim de urgenţă, centre maternale).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici