În ultima zi de campanie s-au înregistrat 86 de incidente electorale

Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) informează că vineri, în ultima zi de campanie pentru alegerile prezidenţiale, au fost înregistrate 86 de incidente electorale, în 27 de judeţe, poliţiştii aplicând contravenţii în valoare de peste 15.000 de lei.

13 afișări
Imaginea articolului În ultima zi de campanie s-au înregistrat 86 de incidente electorale

În ultima zi de campanie s-au înregistrat 86 de incidente electorale (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Ministerul Administraţiei şi Internelor precizează că vineri au fost semnalate la nivel naţional, 86 incidente electorale, în judeţele Alba, Argeş, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Timiş, Vâlcea, Vaslui, Vrancea şi municipiul Bucureşti.

Dintre acestea, 50 au fost constatate în mediul rural şi 36 în mediul urban.

Cele mai multe incidente electorale au constat în distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice mod a materialelor electorale (22), respectiv oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze ori să nu voteze (19).


De asemenea, au fost aplicate 23 contravenţii, cu o valoare a amenzilor de 15.800 lei.

Vineri, ministrul interimar al Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat că, la nivel naţional, au fost semnalate 857 de incidente electorale, autorităţile constatând 220 de infracţiuni.

Blaga a precizat că au fost identificaţi toţi autorii celor 220 de infracţiuni, deşi aproape jumătate dintre ei erau necunoscuţi la momentul constatării faptelor. Deja 188 de persoane sunt cercetate, iar autorităţile au dat 411 amenzi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici