Înăsprirea pedepselor pentru infracţiuni cu violenţă, adoptată în Camera Deputaţilor

  • Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, o modificare a Codului Penal privind înăsprirea pedepselor pentru infracţiunile comise cu violenţă.
  • Proiectul a fost iniţiat de premierul Nicolae Ciucă şi de ministrul de Interne, Lucian Bode.
704 afișări
Imaginea articolului Înăsprirea pedepselor pentru infracţiuni cu violenţă, adoptată în Camera Deputaţilor

„Atunci când cetăţenii au nevoie de protecţie în faţa actelor de violenţă, este datoria noastră să asigurăm cadrul legal necesar. Astăzi (miercuri - n.r.), Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat iniţiativa legislativă de modificare a Codului Penal, pe care am iniţiat-o alături de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode. Proiectul prevede înăsprirea pedepselor pentru infracţiunile săvârşite cu violenţă şi îşi propune să descurajeze astfel de comportamente reprobabile”, spune, miercuri, premierul Nicolae Ciucă, pe Facebook.

Potrivit acestuia, noile reglementări vin ca un răspuns la intensificarea incidentelor care aduc atingere integrităţii fizice a persoanelor şi vin să protejeze suplimentar categoriile cele mai vulnerabile.

În urma dezbaterilor din spaţiul public, s-a ajuns la o formă care să întrunească consensul Legislativului şi al societăţii civile.

„Am clarificat, astfel, că modificările nu îi vizează nicidecum pe cetăţenii care respectă regulile democratice ale exprimării publice paşnice, ci îşi propun să îi sancţioneze mai dur pe cei care folosesc violenţa şi să garanteze un spaţiu mai sigur pentru copiii şi familiile noastre”, a mai spus Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici