Încă cinci cazuri de infectare cu virusul AH1N1, confirmate la Iaşi - VIDEO

Încă cinci cazuri de infectare cu virusul gripal AH1N1 au fost confirmate la Iaşi, fiind vorba de contacţi ai celor doi pacienţi depistaţi în urmă cu o zi, informează, marţi, Ministerul Sănătăţii.

17 afișări
Imaginea articolului Încă cinci cazuri de infectare cu virusul AH1N1, confirmate la Iaşi - VIDEO

Încă cinci cazuri de infectare cu virusul AH1N1, confirmate la Iaşi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Centrul de supraveghere a bolilor transmisibile a anunţat, marţi, depistarea a cinci noi cazuri de gripă A H1N1, la Iaşi, în urma investigaţiilor epidemiologice şi de laborator.

Patru dintre persoanele infectate fac parte din grupul de cetăţeni englezi care a venit în România, în urmă cu o săptămână, la Iaşi, pentru a participa la un proiect social, iar cel de-al cincilea este un copil din Centrul de plasament.

Toţi sunt contacţi ai celor două persoane care au fost depistate, luni, cu virusul A H1N1. Bolnavii depistaţi luni sunt doi adolescenţi din Marea Britanie care au sosit, la Iaşi, în 23 iunie.

Cei doi fac parte dintr-un grup de 22 persoane (19 adolescenţi şi trei profesori) care participă, în fiecare an, la un proiect social într-un Centru de Plasament pentru copiii cu deficienţe psihice şi motorii.

Pacienţii sunt internaţi la Institutul de Boli Infecţioase din Iaşi, sub tratament antiviral, evoluţia lor fiind bună.

Ultimii pacienţi confirmaţi, marţi, sunt transferați din Centrul de plasament la Institutul de Boli Infecţioase din Iaşi, pentru aplicarea măsurilor terapeutice necesare. Starea de sănătate a acestora este bună, potrivit sursei citate. Autorităţile sanitare continuă supravegherea epidemiologică a celorlalţi contacţi.

Numărul cazurilor de infectare cu virusul gripal A H1N1, înregistrate, în România, din 27 mai până marţi a ajuns la 33.

Video: Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici