Incendiu cu verificările la zi: Directoarea de la Matei Balş spune că instalaţia electrică era schimbată în totalitate

  • Directoarea de la Balş spune că instalaţia electrică era schimbată în totalitate
  • Din decembrie institutul nu mai foloseşte tuburi de oxigen, ci o instalaţie
  • Maria Niţescu spune că temperatura din spital este mai scăzută decât trebuie
  • Directoarea spune că aparatele electrice de încălzire sunt clar interzise în spital
1067 afișări
Imaginea articolului Incendiu cu verificările la zi: Directoarea de la Matei Balş spune că instalaţia electrică era schimbată în totalitate

Incendiu cu verificările la zi: Directoarea de la Matei Balş spune că instalaţia electrică era schimbată în totalitate

Ultima verificare în secţia care a luat foc a fost făcută pe 25-27 ianuarie, spune directoarea de la Balş. Maria Niţescu susţine că instalaţia electrică a fost schimbată în totalitate şi era verificată în fiecare lună de către o firmă autorizată. Nu avea autorizaţie, doar un aviz de funcţionare. 

„Există aviz de funcţionare în termen de valabilitate, studiu de fezabilitate şi expertiză pentru pavilionul în care a fost incendiul. Lucrările ce trebuiau efectuate pentru pavilionul 5 în vederea autorizării PSI nu au mai fost demarate pentru că a venit pandemia”, spune dr. Maria Niţescu, managerul Institutului „Matei Balş”, potrivit SpotMedia.ro.

CITEŞTE AICI: Mărturiile infirmierelor de la Matei Balş. Fracţiunea de secundă care a despărţit viaţa de moarte, în salonul 63

Maria Niţescu spune că instalaţia de oxigen din pavilionul 5 a fost montată în decembrie. „Nevoia de oxigen a crescut de peste 20 de ori în spital. Acest pavilion are prize de oxigen pentru fiecare pat, în toate saloanele, la toate etajele.”

Managerul spitalului spune că temperatura în saloane era de 20-22 de grade. Este o centrală termică în lucru şi va fi pusă în funcţiune în zece zile. „Temperatura agentului termic e mai scăzută decât ar trebui. Am rugat asistentele să le pună pacienţilor la dispoziţie pături, pilote, cearşafuri, tot ce aveau în depozit, astfel încât să se încălzească mai bine".

Maria Niţescu, la fel ca toţi reprezentanţii spitalului care au făcut declaraţii de la incendiu şi până acum, spune că nu ştie să fi fost surse de încălzire aduse de pacineţi în spital. Dar spune că pacienţii nu pot fi percheziţionaţi şi nici pachetele pe care le primesc de acasă.                                             

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici