Incendiul de la Mănăstirea Podu Coşnei: a ars paraclisul şi parţial corpul de chilii

Incendiul care a izbucnit la Mănăstirea Podu Coşnei, din Suceava, a dus la distrugerea paraclisului. De asemenea, a ars parţial şi corpul de chilii , spun pompierii.

499 afișări
Imaginea articolului Incendiul de la Mănăstirea Podu Coşnei: a ars paraclisul şi parţial corpul de chilii

Potrivit ISU Suceava, construcţiile afectate de flăcări sunt paraclisul (din biserică) şi corpul de chilii, care au fost ridicate în anul 2006.

Pompierii militari au salvat biserica mănăstirii, casa stăreţiei, clădirea centralei termice, construcţii anexe ale mănăstirii (corp comun cu chiliile afectate de foc) şi alte clădiri din complexul monahal, cu bunurile aferente.

La ora transmiterii ştirii se lucrează pentru lichidarea ultimelor focare şi pentru îndepărtarea elementelor afectate de foc.

Deocamdată nu se ştie din ce cauză a izbucnit incendiul.

Un incendiu a cuprins, duminică, biserica veche şi un corp de chilii ale Mănăstirii Podu Coşnei, din Suceava.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici