Incident aviatic în România. Bucăţi desprinse dintr-un avion F-16 aflat în zbor de antrenament

  • Un incident aviatic mai puţin obişnuit a avut loc marţi, în zona poligonului Mălina, din judeţul Galaţi.
  • În timpul lansării unei bombe de antrenament, s-a produs desprinderea necomandată a unui rezervor extern de combustibil şi a grinzii de acroşare triple de pe partea dreaptă a aeronavei.
4531 afișări
Imaginea articolului Incident aviatic în România. Bucăţi desprinse dintr-un avion F-16 aflat în zbor de antrenament

Incident aviatic în România. Un avion F-16 s-a dezmembrat în zbor

Pilotul unei aeronave F-16 Fighting Falcon din dotarea Escadrilei 53 Aviaţie Vânătoare a Forţelor Aeriene Române a raportat un incident de zbor survenit în timpul executării unor antrenamente cu trageri de luptă aer-sol în zona poligonului Mălina, din judeţul Galaţi.

„Incidentul nu a pus în pericol viaţa pilotului sau a altor persoane şi nici integritatea aeronavei sau a altor proprietăţi şi bunuri de la sol. Din primele informaţii raportate de pilot, în momentul lansării unei bombe de antrenament, s-a produs desprinderea necomandată a unui rezervor extern de combustibil şi a grinzii de acroşare triple de pe partea dreaptă a aeronavei, materiale care au căzut în zona destinată tragerilor aer-sol din poligon”, anunţă MApN.

Conform procedurilor standard în aceste situaţii, pilotul aeronavei a raportat situaţia de urgenţă şi a aterizat în siguranţă pe aerodromul de bază.

O comisie numită de şeful Statului Major al Forţelor Aeriene analizează cauzele producerii evenimentului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici