Incident GRAV la Satu Mare: Învăţătoare reţinută, după ce a atacat doi elevi cu spray lacrimogen/ Decizia şcolii

O învăţătoare din Satu Mare a fost reţinută după ce a atacat doi elevi, de 6 respectiv 7 ani, cu spray lacrimogen, deoarece îi deranjau ora.

5433 afișări
Imaginea articolului Incident GRAV la Satu Mare: Învăţătoare reţinută, după ce a atacat doi elevi cu spray lacrimogen/ Decizia şcolii

Incident GRAV la Satu Mare: Învăţătoare reţinută, după ce a atacat doi elevi cu spray lacrimogen

O învăţătoare din Satu Mare a fost reţinută pentru rele tratamente aplicate minorului şi purtare abuzivă şi urmează să fie prezentată, joi, instanţei, după ce a atacat, miercuri, cu spray paralizant doi elevi care îi deranjau ora.

Purtătorul de cuvânt al IJP Satu Mare, Paula Cochera, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că incidentul a avut loc la şcoala gimnazială din Santău.

Aici, o învăţătoare a atacat cu spray lacromigen doi elevi, de 6 şi 7 ani.

„Am fost sesizaţi că o învăţătoare la oră a pulverizat spray lacrimogen către doi elevi, de 6 şi 7 ani, unul în clasa pregătitoare şi altul în clasa a I-a pe motiv că au deranjat la oră. Femeia a fost reţinută şi urmează să fie prezentată instanţei pentru măsurile legale”, a declarat Cochera.

Cei doi elevi au fost duşi la dispensar, dar nu au avut nevoie de spitalizare.

În urma incidentului, toată şcoala a fost evacuată.

Contractul de muncă al învăţătoarei din Satu Mare care a atacat elevi cu spray lacrimogen, desfăcut

Contractul de muncă al învăţătoarei din Satu Mare reţinută după ce a atacat doi elevi cu spray lacrimogen a fost desfăcut. Nu este pentru prima dată când contractul este desfăcut înainte de termen.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Satu Mare, Adriana Dinga, a declarat, pentru MEDIAFAX, că învăţătoarei i s-a desfăcut contractul de muncă începând de joi.

Clasa în care preda aceasta a fost preluată de un alt cadru didactic.

Despre învăţătoare, Adriana Dinga spune că a fost angajată cu normă întreaga, ca suplinitor, cu contract de muncă pe perioadă determinată, de un an, în urma concursului organizat de Inspectorat în 4 septembrie.

„Ca şi reacţie violentă nu ştiu să vă spun, dar au fost situaţii în anii trecuţi în care a fost încadrată pe post tot ca suplinitor, la alte şcoli, dar a cerut desfacerea contractului de muncă înainte de terminarea anului şcolar”, a afirmat Dinga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici