Incident într-un avion TAROM: Un pasager a apelat la un gest extrem de automutilare

Un pasager a devenit agresiv şi „a apelat la un gest extrem de automutilare” la bordul unui avion Bruxelles-Bucureşti, a anunţat joi compania TAROM.

1446 afișări
Imaginea articolului Incident într-un avion TAROM: Un pasager a apelat la un gest extrem de automutilare

Incident într-un avion TAROM: Un pasager a apelat la un gest extrem de automutilare

„După ce a trecut de controlul de securitate de pe aeroportul din Bruxelles, pasagerul a avut un comportament agresiv verbal şi o atitudine nepotrivită, situaţie care a atras avertismentul final (Final Warning) din partea personalului navigant TAROM, conform procedurilor de zbor. Mai mult, pentru siguranţa pasagerilor, comandantul, împreună cu echipajul, au luat în calcul inclusiv aterizarea pe aeroporturi de proximitate faţă de ruta de zbor, altele decât cel de destinaţie. La această variantă s-a renunţat pe măsură ce apăreau perioade de stabilitate comportamentală şi calm manifestate de pasager, după primirea avertismentelor”, arată compania aeriană într-un comunicat remis joi presei.

Conform acestuia, după aterizare, atitudinea pasagerului a escaladat, iar echipajul a solicitat suport atât din partea echipei de securitate TAROM, cât şi a Poliţiei de Frontieră.

„Odată cu sosirea reprezentanţilor Poliţiei, pasagerul a apelat la un gest extrem de automutilare, retrăgându-se în cabina de pasageri clasa Business. Pentru protecţia pasagerilor, s-a asigurat debarcarea acestora pe uşa din spate a aeronavei şi izolarea locului incidentului, pentru a face loc inclusiv echipei medicale, în vederea acordării asistenţei de specialitate pasagerului, internat acum în spital pentru recuperare”, mai arată reperzentanţii companiei aeriene.

Compania evaluează iniţierea unei acţiuni în instanţă împotriva pasagerului, „pentru descurajarea acestor manifestări, dar şi pentru recuperarea pagubelor produse”. În conformitate cu Codul Aerian al României, faptele pasagerului se încadrează la fapte penale, care se pedepsesc cu închisoare, susţine TAROM.

„Sperăm că şi autorităţile competente în materie s-au autosesizat şi că vor fi aplicate măsurile necesare astfel încât pasagerii sau personalul oricărui operator de transport, indiferent de tip, să nu mai fie expuşi unor astfel de situaţii”, declară directorul general al TAROM, Costin Iordache.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici