Incident la ştrandul Moghioroş din Capitală: Zece persoane au fost transportate la spital, după ce au spus că se simt rău/ DSP a închis temporar ştrandul

Şase copii şi patru adulţi care se aflau la un ştrand din Capitală au fost transportaţi la spital, luni, după ce au spus că se simt rău. Autospeciala CBRN a efectuat măsurători şi a depistat o depăşire a valorilor de clor în camera de clorare, însă nu şi în jurul bazinului.

20447 afișări
Imaginea articolului Incident la ştrandul Moghioroş din Capitală: Zece persoane au fost transportate la spital, după ce au spus că se simt rău/ DSP a închis temporar ştrandul

Incident la un ştrand din Capitală: Zece persoane au fost transportate la spital, după ce au spus că se simt rău

Printr-un apel la 112, a fost semnalat faptul că la un ştrand din zona Drumul Taberei din Capitală mai multe persoane se simt rău. Ulterior, echipajele medicale au sosit la faţa locului şi, după ce au evaluat pacienţii, au decis ca aceştia să fie transportaţi la spital, informează ISU Bucureşti-Ilfov.

Este vorba despre şase copii (transportaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu) şi patru adulţi (transportaţi la Spitalul Floreasca şi la Spitalul Universitar).

La acel ştrand a fost prezentă şi o autospecială CBRN pentru măsurători (destinata pentru interventii in cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice sau radiologice), iar în urma analizei, s-a depistat o depăşire a limitelor admise în camera de clorare.

A fost analizat aerul şi din jurul bazinului, nefiind înregistrate depăşiri ale clorului.

DSP Bucureşti a închis temporar ştrandul Moghioroş, unde 10 persoane ar fi fost intoxicate cu clor

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a informat Ministerul Sănătăţii că a fost suspendată activitatea ştrandului Moghioroş pentru a fi efectuate verificări, după ce şase copii şi patru adulţi au ajuns la spital pentru că ar fi fost intoxicaţi cu clor.

Ministerul Sănătăţii anunţă că a fost informat de DSP Bucureşti cu privire la suspendarea activităţii ştrandului Moghioroş până la remedierea deficienţelor constatate.

„În urma sesizării Poliţiei sector 6 cu privire la intoxicaţia cu clor a mai multor persoane, printre care şi copii, inspectorii sanitari au efectuat în această după-amiază un control la unitatea de agrement şi au prelevat mai multe probe de apă din bazinele existente”, informează Ministerul Sănătăţii.

Până la un rezultat final şi remedierea pompei de distribuire a clorului, inspectorii DSPMB au decis suspendarea activităţii acestei unităţi, arată sursa citată.

Taguri:
ştrand,
isu,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici