Îndemnul neobişnuit al unui preot din Constanţa. Activitatea de la care le-a recomandat enoriaşilor să ţină post

Reţelele de socializare au intrat în rândul lucrurilor de la care oamenii trebuie să se abţină în timpul postului. Un preot din Constanţa consideră că „postul plăcut lui Dumnezeu reprezintă şi postul de reţele de socializare”.

4177 afișări
Imaginea articolului Îndemnul neobişnuit al unui preot din Constanţa. Activitatea de la care le-a recomandat enoriaşilor să ţină post

Îndemnul neobişnuit al unui preot din Constanţa. Activitatea de la care le-a recomandat enoriaşilor să ţină post

Preotul Jean Ion, care slujeşte la biserica Sf. Vasile cel Mare din Constanţa, crede că în perioada postului „omul este chemat la cumpătare şi la aplecare către omul real şi nu virtual” şi că „postul plăcut lui Dumnezeu reprezintă şi postul de reţele de socializare”.

„Postul plăcut lui Dumnezeu reprezintă şi postul de reţele de socializare. Şi eu utilizez o reţea de socializare, şi eu postez pe Facebook, dar nu rămân pe Facebook uitând că am o viaţă reală, cu îndatoriri şi cu responsabilităţi, care îmi aduc bucurie pentru suflet şi trup. Omul este chemat în această perioadă de post la cumpătare şi la aplecare către omul real şi nu virtual”, a declarat pentru MEDIAFAX, preotul Jean Ion.

De asemenea, acesta crede că timpul alocat reţelelor de socializare poate fi dedicat în perioada de post familiei şi celor dragi, sau să fie folosit pentru lectură: „Îndemnul meu, pentru că am intrat în post, este: Haideţi să ţinem post de Facebook! Îl folosim mai puţin, cu mai multă măsură, pentru că pierdem prea mult timp, timp pe care l-am putea petrece în familie, alături de copii şi de toţi cei dragi, timp în care am putea citi o carte, timp în care am putea citi din Sfânta Scriptură ori alte cărţi cu conţinut duhovnicesc, timp în care am putea auzi glasul omului aflat în nevoie şi, astfel, am putea ieşi în întâmpinarea lui”.

Preotul constănţean compară reţelele de socializare cu un viciu asemănător fumatului, alcoolului sau jocurilor de noroc.

„Dacă o reţea de socializare te-a robit, foloseşte-o mai puţin, cu mai multă măsură, eliberează-te. Se întâmplă la fel şi cu viciul (un obicei prost sau nesănătos), care, practic, pune stăpânire pe tine şi de care, în limbaj modern, devii dependent, aşa cum este fumatul, alcoolul, jocurile de noroc ori consumul de droguri, fără el respectivul nu poate trăi. Ei bine, aceasta înseamnă sclavie”, a conchis preotul Jean Ion.

Taguri:
preot,
post,
facebook

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici