India, singura ţară în care au mai murit bebeluşi într-un incendiu la maternitate

Singura ţară unde a mai existat o tragedie similară cu cea din România este India - unde, la 31 ianuarie 2009, au fost calcinaţi sau sufocaţi din pricina fumului cinci copii cu vârste între trei şi şapte zile, informează Gândul.

47 afișări
Imaginea articolului India, singura ţară în care au mai murit bebeluşi într-un incendiu la maternitate

India, singura ţară în care au mai murit bebeluşi într-un incendiu la maternitate (Imagine: Liviu Untaru/Mediafax Foto)

La secţia pentru nou-născuţi a Spitalului Rajendra din oraşul Patiala (statul Punjab, nord-vestul ţării), s-a petrecut o tragedie în condiţii similare celor întâmplate la maternitatea Spitalului "Panait Sârbu" din Giuleşti.

Către relatări referitoare la acest eveniment din India duc căutările efectuate prin motorul de căutare Google, către care i-a îndreptat pe jurnalişti ministrul Sănătăţii de la Bucureşti, Attila Cseke. Oficialul a fost foarte deranjat, în timpul conferinţei de presă de ieri, de întrebările legate de gravitatea evenimentului.

Atrăgând atenţia că tragedia din Giuleşti nu este unică în lume, ministrul le-a pus în vedere jurnaliştilor următoarele: "Vă pot pune la dispoziţie o listă a unor astfel de spitale". Cei prezenţi la conferinţă au insistat, solicitând exemple concrete de de spitale sau de state unde au avut loc incendii similare.

Citeşte mai multe despre o tragedie similară cu cea de la Maternitatea Giuleşti pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici