Infotrafic: Ne aşteptăm ca valorile de trafic să crească

Circulaţia se desfăşoară pe arterele rutiere principale pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună şi valori de trafic scăzute, însă Infotrafic se aşteaptă ca în perioada sărbătorilor de iarnă valorile de trafic să crească.

115 afișări
Imaginea articolului Infotrafic: Ne aşteptăm ca valorile de trafic să crească

Infotrafic: Ne aşteptăm ca valorile de trafic să crească

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că nu sunt semnalate evenimente rutiere sau condiţii meteorologice care să impună restricţii de trafic pe autostrăzi sau drumuri naţionale.

Pe arterele rutiere principale, respectiv: Autostrada A1 Bucureşti-Piteşti, Autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, Autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti, DN 1 Ploieşti-Braşov şi DN 7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu, circulaţia se desfăşoară pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună şi valori de trafic scăzute.

„Ne aşteptăm însă ca în această perioadă a sărbătorilor de iarnă, valorile de trafic să crească către destinaţiile de petrecere, în principal pe cele mai circulate 2 şosele cu staţiuni montane, respectiv DN 1 Ploieşti-Braşov (Valea Prahovei) şi DN 7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu (Valea Oltului), motiv pentru care recomandăm conducătorilor auto:

- să-şi planifice foarte bine traseul pe care urmează să-l parcurgă, interesându-se de condiţiile meteorologice şi starea carosabilului, iar dacă este posibil ca drumul să fie acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei, să aibă autovehiculele echipate cu anvelopele de iarnă;

- să se asigurare că sistemele de climatizare şi dezaburire sunt funcţionale şi au o vizibilitate bună prin parbriz, lunetă şi geamuri laterale;

- să nu plece la drum obosiţi şi să circule pe tot traseul cu atenţie;

- să se asigure constant, înainte de fiecare manevră şi să semnalizeze din timp orice schimbare a direcţiei de mers;

- să nu depăşească viteza legală;

- să menţină în mers o distanţă de siguranţă între vehicule, care să le permită să frâneze în condiţii de siguranţă;

- să evite depăşirile periculoase sau alte manevre riscante;

- în situaţia în care traficul se va aglomera, să dea dovadă de calm şi respect faţă de ceilalţi şoferi, fără a claxona nejustificat şi fără a efectua depăşiri neregulamentare ale coloanele formate sau întoarceri prin locuri nepermise;

- să acorde atenţie primordială pietonilor, bicicliştilor şi motocicliştilor”, transmite Infotrafic.

De asemenea, pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia când se deplasează, să traverseze doar prin locuri marcate şi semnalizate corespunzător şi numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă: „Îi sfătuim totodată să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă”.

Schema de ajutor de minimis se aplică pe întreg teritoriul României în anul 2023, pentru susţinerea producţiei de tomate în spaţii protejate, cultivate în Ciclul I de producţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
infotrafic,
trafic,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici