Video Înmormântările ar putea avea loc doar cu două persoane de faţă, iar sicriul va fi sigilat. Reacţia românilor

  • Înmormântările ar putea avea loc doar cu două persoane de faţă, iar sicriul va fi sigilat
  • Preoţii spun că este important că se face slujba, nu contează câte persoane participă
  • Oamenii spun că măsurile sunt drastice, dar se vor supune
10088 afișări

Te-ai gândit cum ar fi ca, în plină epidemie de coronavirus, să pierzi pe cineva drag? Pregăteşte-te pentru acest scenariu: ca şi cum durerea şi emoţiile nu ar fi de ajuns, vei fi nevoit să te supui regulilor  privind înmormântările, după intrarea României în stare de urgenţă.

Doar două persoane vor avea voie să participe la slujba de înmormântare, iar sicriul va fi sigilat. Deocamdată, măsurile sunt în vigoare dacă o persoană moare din cauza coronavirusului, însă ar putea să se extindă. Oamenii cred că regulile sunt extrem de severe, dar spun că n-au încotro şi vor asculta de autorităţi.

Român: ”Asta deja mi se pare destul de drastic. Dar trebuie să ne gândim că poate au fost situaţii mai grele în ţară şi s-a trecut peste ele şi atunci o să trebuiască sa ne conformăm”

Român: ”Ne conformăm, cu siguranţă este o măsură temporară sau provizorie, nu trebuie sa fim acum împotrivă, dar e greu. Situaţiile disperate cer cer măsuri disperate.”

Nu este o problemă din punct de vedere religios, spun şi preoţii, atâta timp cât se face o slujbă

Daniel Frumos, preot: “Niste reglementari sănătoase impuse de către cei care ne conduc, este important pentru sănătatea noastra, a credincioşilor, a tututor. Important e să se facă slujba înmormântarii pentru cel plecat. Câte persoane participă e mai putin important. Trebuie să înmulţim rugăciunea zilele astea pentru că e un necaz care s-a abătut asupra noastră şi mă rog să treacă virusul acesta.”

Nici parastasele nu vor mai fi ce-au fost, câtă vreme adunările cu mai mult de 50 de persoane vor fi interzise. Mai ales în mediul rural, unde este o obişnuinţă că la pomană să vină tot satul

Sursă foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici