- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (20.08.2018, 17:32)
- Bianca Ciocotisan , Mediafax
Inspectorii ANSVSA au aplicat amenzi unităţilor alimentare de pe litoral. Care este valoarea sumei acestora
.

În perioada 13-19 august, inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor - ANSVSA - au efectuat o serie de controale în unităţi alimentare de pe litoral şi au aplicat amenzi în valoare totală de 26.000 de lei, arată un comunicat transmis luni de instituţie
„Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost sancţionate contravenţional 5 restaurante, o unitate tip fast-food, 2 unităţi tip bufet, 2 baruri, un snack-bar şi un magazin alimentar cu amenzi în valoare de 26.000 de lei”, se arată în comunicat.
Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2018 au verificat, în perioada 13-19 august, 220 de unităţi amplasate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia. Controalele au vizat 73 de restaurante, o cantină, 2 pizzerii, 25 de unităţi tip fast-food, 8 braserii, 15 unităţi de tip bufet, 5 rulote mobile, 21 de baruri, un cafe-bar, 4 snack-baruri, 38 de magazine alimentare, 13 laboratoare de cofetărie/patiserie, 2 cofetării/patiserii, 3 pensiuni, 4 supermarket-uri, un depozit alimentar, o tonetă de îngheţată şi o unitate cu produse congelate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Războiul din Ucraina, ziua 1091. Starmer cere sprijinul SUA pentru o misiune europeană de menţinere a păcii în Ucraina / Emisarul american Kellogg va vizita Ucraina pe 19 februarie
-
Trump începe concedierea angajaţilor FAA, în timp ce SpaceX pregăteşte un nou sistem de control al traficului aerian
-
SUA şi Rusia se întâlnesc în Arabia Saudită pentru negocieri despre Ucraina, fără prezenţa Kievului
Potrivit ANSVSA, în urma acestor controale s-au constatat deficienţe cu privire la:
- comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar;
- ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare;
- condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de lucru;
- depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
- neanunţarea de către persoanele fizice juridice a începerii activităţii supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.
„Vă reamintim că ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call-Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie”, se mai arată în comunicat.
DSVSA Constanţa pune la dispoziţia turiştilor, pe site-ul instituţiei, un modul dedicat Comandamentului Sezon Estival 2018 (http://constanta.dsvsa.ro/comunicare/comandament-sezon-estival/), unde se pot găsi recomandări şi informaţii utile.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe