Instanţa a respins cererea UAP de suspendare a ordinului de evacuare

Judecătoria Sectorului 1 a respins, joi, cererea Uniunii Artiştilor Platici (UAP) de suspendare provizorie a ordinului de evacuare a imobilului din strada Nicolae Iorga nr. 21 unde şi-a desfăşurat activitatea şi care a fost retrocedat proprietarului.

52 afișări
Imaginea articolului Instanţa a respins cererea UAP de suspendare a ordinului de evacuare

Uniunea Artiştilor Plastici din România a rămas fără sediul central din strada Nicolae Iorga din Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

Uniunea Artiştilor Plastici nu poate declara recurs la decizia Judecătoriei Sectorului 1, care este irevocabilă, dar în 28 iulie, aceeaşi instanţă va dezbate contestaţia formulată de UAP împotriva ordinului de evacuare din imobilul de pe strada Nicolae Iorga nr. 21.

Potrivit unor surse judiciare, solicitarea Uniunii Artiştilor Plastici de suspendare a ordinului de evacuare nu putea fi admisă pentru că certificatul de grefă depus de Maria Dumitrescu, proprietara imobilului din strada Nicolae Iorga nr. 21, în care UAP şi-a desfăşurat activitatea până miercuri, privind dreptul ei de proprietate era perfect valabil.

Uniunea Artiştilor Plastici din România a rămas fără sediul central din strada Nicolae Iorga din Bucureşti, miercuri dimineaţă începând evacuarea de către executorii judecătoreşti care au pus în aplicare decizia de retrocedare a clădirii în care a funcţionat uniunea.

Casa Slătineanu a fost retrocedată Mariei Dumitrescu în baza Legii 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, prin Dispoziţia nr. 9678/ 27.08.2007.

Potrivit reprezentanţilor UAP, uniunea a fost înştiinţată joia trecută de evacuarea silită, însă aceştia au încercat să încheie o înţelegere cu avocaţii pentru a putea elibera clădirea şi a-şi muta toate mobilele, arhivele şi lucrările de artă de patrimoniu pe care aceasta le adăpostea.

"Cel mai grav este faptul că primarul Videanu a semnat actul ce retrocedează acest imobil", a declarat pentru MEDIAFAX Dumitru Şerban, preşedintele UAP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici