Instanţa critică atitudinea de "uşoară batjocură" a funcţionarilor arestaţi alături de Boeru

Instanţa Tribunalului Bucureşti a criticat - în motivarea deciziei prin care a dispus arestarea lui Gheorghe Constantinescu, zis Gigi Boeru - atitudinea funcţionarilor publici implicaţi în escrocheriile imobiliare, ca fiind de "uşoară batjocură" în încercarea de a-şi dovedi nevinovăţia.

28 afișări
Imaginea articolului Instanţa critică atitudinea de "uşoară batjocură" a funcţionarilor arestaţi alături de Boeru

Instanţa critică atitudinea de "uşoară batjocură" a funcţionarilor arestaţi alături de Boeru

Anchetatorii au adus în faţa instanţei ca probe transcrierile înregistrărilor convorbirilor telefonice. Pentru a convinge magistratul să nu ţină seama de înregistrări, persoanele cercetate au susţinut că fie au fost trucate, fie alte motive, hilare. De exemplu, funcţionara Margareta Drăghici a afirmat, în faţa instanţei, că este somnabulă şi că nu este responsabilă pentru convorbirile telefonice înregistrate.

"Inculpaţii, parte au încercat să acrediteze ideea că aceste convorbiri sunt trucate, parte că deşi au vorbit la telefon nu au conştientizat acest lucru, inculpata Drăghici susţinând că este somnambulă şi că uneori nu ştie ce vorbeşte la telefon; la rândul său inculpata Bente a susţinut că a dat informaţii, dar că nu sunt reale, iar Marinică a spus că nu ştie cine a vorbit de la telefonul său", arată în motivarea sa judecătorul Tribunalului Bucureşti.

De asemenea, judecătorul critică atitudinea funcţionarilor publici, arătând că ideea că pot cumpăra sau trafica anumite servicii "a devenit un flagel pentru societatea românească".

"Chiar dacă inculpaţii, parte din ei sunt la primul conflict cu legea penală, nu trebuie neglijată calitatea în care aceştia au comis faptele reţinute în sarcina lor, şi anume prin exercitarea prerogativelor funcţionarului public. De necontestat este împrejurarea că acţiunile acestora duc categoric la concluzia că pentru anumite beneficii de ordin patrimonial, anumiţi funcţionari publici pot efectua anumite acţiuni care trece de graniţa legalităţii, cu repercursiuni extrem de nocive pentru societate. Ideea că poţi cumpăra sau trafica anumite servicii a devenit un flagel pentru societatea românească", se sublinează în motivare.

Potrivit sursei citate, aceste aspecte, chiar dacă sunt strâns legate de natura faptei, ele trebuie corelate cu persoanele inculpaţilor dispuse la astfel de acţiuni. "Nu trebuie neglijată în niciun mod atitudinea de uşoară batjocură care a dominat declaraţiile inculpaţilor în încercarea lor de a-şi susţine cumva nevinovăţia", mai arată magistratul.

Tribunalul Bucureşti a dispus, miercuri, arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Gheorghe Constantinescu, zis Gigi Boeru, Romeo Ursu şi Nelu Stan, precum şi a funcţionarilor publici Angelica Bente, de la Direcţia Impozite şi Taxe Locale sector 1, Margareta Drăghici, de la Direcţia Impozite şi Taxe Locale sector 2, şi Georgeta Marinică, de la Oficiul Cadastru şi Publicitate Imobiliară sector 2.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici