Instituirea carantinei în oraşul Bistriţa, amânată, după ce incidenţa cazurilor de Covid a scăzut

  • Autorităţile din Bistriţa-Năsăud au decis, vineri, să amâne luarea unei decizii privind instituirea carantinei în oraşul Bistriţa, după ce rata de incidenţă a cazurilor de Covid a scăzut în ultimele 24 de ore.
783 afișări
Imaginea articolului Instituirea carantinei în oraşul Bistriţa, amânată, după ce incidenţa cazurilor de Covid a scăzut

Instituirea carantinei în oraşul Bistriţa, amânată, după ce incidenţa cazurilor de Covid a scăzut

Grupul de lucru al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud s-a reunit vineri pentru a discuta datele referitoare la situaţia pandemică din judeţ, cu accent pe situaţia municipiului Bistriţa în vederea luării unei decizii în ce priveşte necesitatea instituirii carantinei.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Bistriţa-Năsăud, datele analizate relevă o scădere în numărul de cazuri înregistrate în Bistriţa, precum şi o scădere în incidenţei.

„La data de 12 noiembrie, în municipiu s-a înregistrat o incidenţă de 9,38/1000 de locuitori (incluzând focarele) şi 9,08/1000 locuitori (fără focare), iar în data de 13 noiembrie, incidenţa este de 9,17/1000 locuitori (cu focare) şi 8,36/1000 locuitori (fără focare)”, a transmis Prefectura.

CJSU a hotărât astfel să amâne pentru moment impunerea măsurii carantinării oraşului, urmând să aibă loc o nouă şedinţă la începutul săptămânii viitoare.

„Cu toate acestea, situaţia este în dinamică şi îndeaproape urmărită şi analizată, iar dacă numărul cazurilor şi incidenţa vor creşte, această măsură va fi instaurată fără ezitare”, au mai transmis reprezentanţii Prefecturii, care le cer localnicilor să fie vigilenţi, să evite aglomeraţiile şi să respecte regulile de protecţie sanitară şi distanţare fizică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici