Institutul Naţional de Sănătate Publică, detalii noi despre cele două persoane cu tulpina sud-africană

Cele două persoane infectate cu tulpina sud-africană a Covid sunt o femeie din Bucureşti, dintr-un focar familial, şi un cetăţean turc infectat în Argeş, fără istoric de călătorie.

1951 afișări
Imaginea articolului Institutul Naţional de Sănătate Publică, detalii noi despre cele două persoane cu tulpina sud-africană

Institutul Naţional de Sănătate Publică, detalii noi despre cele două persoane cu tulpina sud-africană

Institutul Naţional de Sănătate Publică - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile anunţă că a fost informat de către MedLife că în România au fost confirmate două cazuri de infectare cu SARS-COV-2, noua variantă Africa de Sud - Linia genetica B.1.351.

Primul caz este o femeie din Bucureşti, care provine dintr-un focar familial cu 3 cazuri de COVID-19.

Al doilea caz este un bărbat de cetăţenie turcă, având judeţ de infectare Argeş, asimptomatic, testat la cerere ăentru a pleca în Turcia, fără istoric de călătorie, fără contact cu caz confirmat.

„Sursa nu poate fi precizată”, transmite INSP.

Medlife anunţa că tulpina sud-africană a fost pentru prima dată detectată în România, dintr-un lot de 93 de probe cele două conţinând tulpina din Africa de Sud şi 72 tulpina britanică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici