Întâlnirea dintre sindicate şi miniştri, fără rezultate concrete

Reprezentanţii sindicatelor şi miniştrii, desemnaţi de premier, nu au ajuns la un rezultat în urma întâlnirii de luni, stabilindu-se doar continuarea discuţiilor în zilele de marţi şi miercuri, împreună cu experţii ambelor părţi.

13 afișări
Imaginea articolului Întâlnirea dintre sindicate şi miniştri, fără rezultate concrete

Întâlnirea dintre sindicate şi miniştri, fără rezultate concrete

În cadrul întâlnirii de luni, reprezentanţii sindicatelor şi cei ai confederaţiilor sindicale şi cei ai guvernului au discutat despre strategia pe termen scurt în ceea ce priveşte majorarea salariilor, respectiv despre creşterile salariale ale debutanţilor bugetari.

Sindicaliştii au cerut o majorare pentru această categorie cu 25 la sută în timp ce partea guvernamentală a înaintat o ofertă de 15 la sută, de la 1 noiembrie, pentru cei cu salarii de 600-700 de lei, a declarat la finalul întâlnirii preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu.

Acesta a precizat că urmează a fi constituite două grupuri de experţi din cadrul sindicaliştilor şi ai Guvernului care să facă analizeze efortul bugetar pe care-l presupune o majorare a salariilor pentru debutanţi.

Marius Petcu a mai precizat că reprezentanţii Guvernului au refuzat să discute pe strategia pe termen mediu, respectiv legea de salarizare unică în sistemul bugetar.

"Partea guvernamentală a mai câştigat două-trei zile, dar noi nu renunţăm la proteste", a afirmat Petcu.

Liderul CNSLR Frăţia a precizat că în cadrul întâlnirii nu s-a discutat despre legea de majorare a salariilor profesorilor şi că nu sunt de acord cu o majorare de 25 la sută pentru cadrele didactice.

La rândul său, ministrul Muncii, Mariana Cîmpeanu, a spus că partea guvernamentală nu a înaintat niciun procent de majorare a salariilor debutanţilor din sistemul bugetar pentru că trebuie făcute calcule.

Totodată, ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, a afirmat că marţi şi miercuri grupul de experţi urmează s"ă evalueze scenarii, prioritari fiind debutanţii din sectorul bugetar".

"Vom analiza consecinţele unei majorări pentru debutanţi. 15 la sută e un scenariu pentru cei care intră în sistem, dar procentul va scădea scădea în funcţie de treptele de salarizare. Grupul de experţi va face calcule pentru a obţine un procent mediu de majorare pentru cei care intră în sistem. Experţii trebuie să analizeze impactul asupra bugetului, miercuri urmând a fi stabilite principiile care stau la baza legii de salarizare unică în sistemul bugetar, urmând a fi găsită o formulă care să satisfacă cele două părţi", a declarat ministrul Internelor.

David a mai spus că sindicatele şi partea guvernamentală urmează să mai aibă întâlniri pe baza rezultatelor grupului de experţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici