Înţelegere privind siguranţa alimentelor între România şi China, semnată la Bucureşti

Memorandumul de Înţelegere privind sănătatea animală şi siguranţa alimentelor, între autoritatea veterinară din România şi cea din China, a fost semnat vineri la Bucureşti, pe fondul unor discuţii privind reluarea exporturilor româneşti de animale şi produse animaliere pe piaţa chineză.

88 afișări
Imaginea articolului Înţelegere privind siguranţa alimentelor între România şi China, semnată la Bucureşti

Înţelegere privind siguranţa alimentelor între România şi China, semnată la Bucureşti (Imagine: Shutterstock)

Memorandumul a fost semnat de către reprezentanţii autorităţilor veterinare din cele două ţări - Vladimir Mănăstireanu, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), şi Xiang Yuzhang, inspector general în cadrul Administraţiei Generale pentru Controlul Calităţii, Inspecţiei şi Carantinei (AQSIQ) din China.

"Evenimentul este un rezultat al demersurilor ANSVSA, iniţiate de mai mult timp, cu scopul de a întări cooperarea între cele două ţări în domeniul comerţului cu animale vii şi produse de origine animală, dar şi a rezultatelor misiunilor de audit desfăşurate de experţii chinezi în luna iulie a acestui an, privind posibilităţile de export ale României de bovine vii, carne de porc şi a produselor din carne de porc pe piaţa chineză", se arată în comunicatul ANSVSA.

Totodată, semnarea memorandumului "prefigurează deschiderea unor noi domenii de cooperare, având în vedere interesul manifestat de partea chineză, de începere a unor negocieri privind importul din România de porci vii, carne de bovine, ovine şi pasăre, precum şi de lapte şi produse din lapte", se mai spune în comunicat.

În cadrul întâlnirii de semnare a memorandumului, preşedintele ANSVSA Vladimir Mănăstireanu a arătat că "relansarea exporturilor romaneşti de animale vii şi produse alimentare pe piaţa chineză va veni în sprijinul unui număr important de fermieri şi producători români de alimente de origine animală".

"China este o ţară cu o piaţă imensă şi necesarul de produse alimentare este foarte mare. Am discutat cu domnul preşedinte al ANSVSA în ceea ce priveşte exportul României de carne de porc, carne de pasăre, vaci pentru reproducţie şi altele. Sunt convins că, prin eforturile noastre comune, atât din partea AQSIQ, cât şi a ANSVSA, relaţiile dintre China şi România în ceea ce priveşte schimbul comercial în domeniul alimentelor de origine animală şi siguranţa alimentelor vor avea o dezvoltare foarte bună", a declarat Xiang Yuzhang.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici