Intervenţie GREA pentru recuperarea unui grup de 35 turişti, blocaţi în munţi. Aceştia vor fi coborâţi cu ajutorul corzilor

Salvamontiştii din Mureş intervin, duminică, pentru recuperarea unui grup format din 35 de turişti, între care 16 copii, care au rămas blocaţi în Munţii Gurghiu. Turiştii vor fi coborâţi cu ajutorul corzilor, din cauza gheţii de pe versant.

813 afișări
Imaginea articolului Intervenţie GREA pentru recuperarea unui grup de 35 turişti, blocaţi în munţi. Aceştia vor fi coborâţi cu ajutorul corzilor

Intervenţie grea pentru recuperarea unui grup de 35 turişti, în Munţii Gurghiu. Aceştia, coborâţi cu ajutorul corzilor, din cauza gheţii de pe versant

Potrivit Salvamont, cei 35 de turişti au rămas blocaţi pe munte din cauza vremii nefavorabile.

”Acţiunea este foarte dificilă din cauza condiţiilor meteo, a zonei în care se află grupul, necesitând mare atenţie din partea salvatorilor, dar şi o intervenţie foarte rapidă, ţinând cont că în grup sunt şi 16 copii. Din cauza evoluţei ş condiţilor meteo, în zona respectivă s-a depus un strat de gheaţă pe versanţi, deplasarea în siguranţă a turiştilor impunând folosirea de colţari şi piolet, dar aceste echipamente lipsesc din echipamentul grupului”, arată Salvamont.

Cei şase salvatori montani din cadrul Salvamont Mureş au decis să coboare turiştii aflaţi în dificultate cu corzile.

”Persoanele din grup nu au anunţat că au afecţiuni medicale, dar apropierea serii impune finalizarea acţiunii foarte repede”, adaugă Salvamont.

Şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Mureş, Robert Kovacs, a declarat că turiştii erau cazaţi în zona respectivă, iar în momentul în care au vrut să coboare de pe munte, au constatat că s-a format un strat de gheaţă pe zăpadă, motiv pentru care coborârea ar fi foarte periculoasă fără echipamentul corespunzător.

”Este la faţa locului o echipă de salvare montană de şase persoane. Persoanele care sunt în dificultate nu au niciun fel de afecţiuni medicale. A plouat pe zăpada ce era până acum şi s-a făcut un strat de gheaţă, iar coborârea acestor persoane fără echipamentele corespunzătoare ar fi fost periculoasă. De aceea intervenim noi”, a spus Robert Kovacs.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici