Video INTERVIU Oana Moşoiu, doctor în Ştiinţele Educaţiei: Nu vom putea să rămânem la nesfârşit în mediul online / Părinţii au suferit "o supraîncărcare de rol"

  • Oana Moşoiu spune că învăţământul online pentru elevi e un proces greu pentru părinţi
  • Prin învăţământul online se pierd detalii importante în interacţiunea cu profesorul
  • Tehnologia ar trebui integrată în învăţământ cu mai multă atenţie la interacţiunea participanţilor
18157 afișări

Şcoala aşa cum o ştiai se schimbă. Învăţământul se mută online, dar nu poate înlocui formula clasică.Lipsa comunicării directe cu profesorul e un mare dezavantaj pentru elevi. O spune Oana Moşoiu, lector universitar.

„Nu poate fi înlocuită complet această interacţiune cu profesorul. Interacţiunea umană şi interacţiunea cu profesorul sunt baza noastră de dezvoltare, felul în care oamenii reuşesc să construiască lucuri, să facă lucruri împreună. Nu vom putea să rămânem la nesfârşit în mediul online”, spune lectorul universitar Oana Moşoiu, doctor în Ştiinţele Educaţiei.

Totodată părinţii au suferit ceea ce Oana Moşoiu numeşte "o supraîncărcare de rol".

„Cred că a fost un proces foarte greu de adjustare pentru că nu e foarte uşor să gestionezi în acelaşi timp mai multă activitate administrativă pentru că trebuie să hrăneşti copiii, să găteşti , strângi masă. Plus spaţiul de acasă care poate să fie insuficient şi neadecvat unei perioade lungi de lucru acasă”, adaugă aceasta.

Pe viitor, spune lectorul Facultăţii de Psihologie, tehnologia va fi implementată cu mai mult curaj.

„Pe termen lung s-ar putea să avem acest beneficiu de a ne fi împrietenit cu mediul online,de a-i vedea resursele extraordonar de multe şi de variate pe care le are şi de a putea râmâne în continuare prieteni cu mediul online atunci când ne vom întoarce în sala de clasă”, continuă aceasta.

„Vom integra în continuare tehnologia cu mai mult curaj şi mai bine, dar nu ne va putea lua locul în aceste procese”, subliniază lectorul.

Oana Moşoiu este lector al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii Bucureşti şi doctor în Ştiinţele Educaţiei, cu experienţă în proiecte din domeniul educaţiei şi mediul ONG.

„Nu poate fi înlocuită complet această interacţiune cu profesorul. Interacţiunea umană şi interacţiunea cu profesorul sunt baza noastră de dezvoltare, felul în care oamenii reuşesc să construiască lucuri, să facă lucruri împreună. Nu vom putea să rămânem la nesfârşit în mediul online”, mai explică Oana Moşoiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici