Învăţătoarea din Bucureşti cu gripă porcină a fost 2 zile la Terapie Intensivă - VIDEO

Învăţătoarea din Bucureşti diagnosticată cu gripă AH1N1 a fost internată timp de două zile la Secţia Terapie Intensivă la Institutul "Matei Balş", iar medicii sunt rezervaţi referitor la evoluţia acesteia, riscul ca persoanele din anturajul femeii să fie infectate cu virusul gripal fiind de 30%.

28 afișări
Imaginea articolului Învăţătoarea din Bucureşti cu gripă porcină a fost 2 zile la Terapie Intensivă - VIDEO

Adrian Streinu Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi manager al Institutului Naţional "Matei Balş" (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Adrian Streinu Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi manager al Institutului Naţional "Matei Balş" din Capitală, a declarat, miercuri, că în România au fost confirmate primele două cazuri severe de gripă AH1N1 la învăţătoarea din Bucureşti şi la tenorul din Cluj.

Referindu-se la cazul învăţătoarei de la Şcoala nr. 147 din Capitală, Streinu-Cercel a spus că femeia este asistată respirator, dar că nu a fost intubată.

În ultimele două zile ea a fost la Secţia Terapie Intensivă, "în stare proastă", "în prezent se pare că este mai bine dar nu se ştie cum va evolua", a precizat medicul.

Cazul femeii este unul autohton, boala fiind contactată de la alte persoane.

Streinu-Cercel a spus că 24 de persoane au intrat în contact cu femeia, că majoritatea au fost testate epidemiologic şi că virusul nu se confirmă în cazul niciuneia dintre acestea.

"Există un risc de 30% ca cei din anturajul învăţătoarei să fie infectaţi cu virus", a spus medicul.

Video Stirileprotv.ro

Acesta a precizat că, în cazul copiilor, mai trebuie aşteptate încă două zile pentru a vedea dacă au sau nu simptome, ei fiind monitorizaţi de medicii de familie.

La nivel naţional au fost confirmate 441 de cazuri de infectare cu virusul gripal AH1N1, a adăugat managerul de la "Matei Balş".

Clasa în care predă învăţătoarea a fost închisă timp de şapte zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici