Video Invenţia unui IT-ist din Iaşi te ajută să-ţi vezi maşina la service, prin ochii mecanicului

  • Un IT-ist din Iaşi a gândit o platformă de constatări video pentru maşini şi motociclete
  • Clientul poate vedea de pe telefon care sunt problemele
  • După discuţia cu mecanicul, clientul alege care sunt reparaţiile necesare
365 afișări

Ce-ar fi dacă nu te-ai mai duce la service de fiecare dată când te sună mecanicul?  Un IT-ist ieşean, împreună cu colegii săi au gândit o platformă care să te ajute.

„La fiecare punct unde tu ar trebui să iei o decizie, gen mecanicul îţi filmează plăcuţele de frână că sunt uzate, îţi arată cu un şubler acolo, video se opreşte, îţi apar opţiunile şi tu decizi”, spune Andrei Dănilă, patronul unei firme de IT.

Astfel, toate drumurile către service se rezolvă doar pentru că te uiţi la un video. Practic, tu doar îţi duci maşina sau motorul la service, iar mecanicul se transformă în cameraman.

„Un curăţat şi un uns de lanţ. Bun, mecanicul se plimbă prin astea, să spunem că aici a observat că plăcuţele sunt uzate: Marchează momentul, îi spune schimb plăcuţe frâne spate, îi spune tipul de operaţiune, că e o chestie care ţine de siguranţă.”

Firma care vrea să folosească platforma nu plăteşte un abonament lunar, ci fiecare constatare.

„Calculul pe care l-am făcut  e că oricum ai face, dacă trebuie să chemi un client din nou la service costă mai mult de 3 euro. Adică că îi dai o cafea, că îi dai o apă, că mai ridici maşina aia o dată pe elevator sau un mecanic vine şi dă roata jos din nou să îi arate ceva, chestia aia costă mai mult de trei euro, oricum ai vrea.”

9 service-uri din Bucureşti şi Iaşi folosesc deja această platformă, la două săptămâni de la lansare. Deşi site-ul a fost gândit iniţial pentru service-uri moto sau auto, practic, orice fel de firmă de reparaţii poate să îşi publice consultările online.

 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici