Ioan Robu: Intrăm în spiritul Învierii schimbaţi şi gata să primim noi puteri pe drumul credinţei

Arhiepiscopul catolic al Bucureştiului Ioan Robu spune, în Pastorala de Paşte, că speră că toţi enoriaşii arhidiecezei s-au pregătit pentru sărbătoare, prin post, rugăciune şi pomană, şi că sunt gata să intre în spiritul tainei Învierii Domnului cât de cât schimbaţi şi gata să primească noi puteri.

100 afișări
Imaginea articolului Ioan Robu: Intrăm în spiritul Învierii schimbaţi şi gata să primim noi puteri pe drumul credinţei

Ioan Robu: Intrăm în spiritul Învierii schimbaţi şi gata să primim noi puteri pe drumul credinţei (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Cu săptămâni în urmă am început împreună Postul Mare şi, aşa cum a procedat în fiecare an, în drumul de pregătire a Paştelui, şi de data aceasta Biserica ne-a propus programul pe care îl cunoaştem în mare cu toţii. Ni s-a recomandat pentru această perioadă să sporim rugăciunea, postul şi pomana; să medităm suferinţele lui Cristos participând la Calea Crucii; să ne spovedim şi să ne îndreptăm de cele rele, să devenim mai buni în faţa lui Dumnezeu şi a oamenilor. Poate că programul fiecăruia dintre noi nu s-a putut adapta mult la toate cele propuse de Biserică pentru acest Post Mare, dar îmi place să cred că toţi fiii Bisericii Catolice din arhidieceză s-au pregătit pentru sărbătoarea Paştelui, atât cât au putut, şi acum intrăm în spiritul tainei Învierii Domnului, cât de cât schimbaţi şi gata să primim de la Isus cel Înviat noi puteri pentru a continua acest drum al credinţei, nu fără dificultăţi, dar nici lipsiţi de ajutorul şi milostivirea lui Dumnezeu", spune Ioan Robu, în pastorala transmisă cu ocazia Paştelui catolic, sărbătorit duminică.

Arhiepiscopul arată că, de Paşti, asemenea apostolilor, care "au mers spre ziua cea mare a Învierii aşa cum au fost şi cum au putut: cu lipsuri, cu greşeli, cu trădări; fiecare pe drumul lui", credincioşii se adună la biserică să vestească acelaşi adevăr: "Cristos este viu! Cristos a înviat!".

"Cuvintele Evangheliilor care ne vorbesc despre Învierea lui Isus ne descoperă credinţa de nezdruncinat a apostolilor în faptul Învierii şi transmiterea acestui adevăr către toate generaţiile şi către toate marginile pământului. (...) Această credinţă ne-a fost transmisă şi nouă; îi suntem recunoscători lui Dumnezeu că am fost luminaţi şi încălziţi sufleteşte de această mare Taină a Învierii. Lumina Învierii lui Isus ne descoperă că şi noi vom învia. Moartea nu va avea ultimul cuvânt. Cu învierea lui Isus am fost introduşi în marele ocean al vieţii care va fi pentru fiecare dintre noi, fără apus. Isus a murit şi a înviat. Vom muri şi noi şi vom învia!", se arată în pastorală.

Ioan Robu îşi exprimă totodată bucuria pentru faptul că Paştele îi adună pe credincioşii din arhidieceză la bisericile de care aparţin.

"Suntem prin aceasta asemenea Bisericii de la început, care în unitate a sărbătorit şi a vestit acelaşi adevăr, nu arareori cu preţul vieţii; suntem asemenea acelora care peste veacuri s-au născut, au crescut şi au murit în lumina aceluiaşi adevăr al Învierii promiţător de înviere. Suntem şi noi chemaţi să ştim, prin Învierea lui Isus, că, după ce ne vom fi dus crucea şi vom muri, vom continua drumul lui Isus: drumul învierii", se arată în încheierea pastoralei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici