Iohannis: Avem autostrăzi, însă lucrurile trebuie să se mişte cu alt ritm

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că a criticat măsurile guvernelor cu privire la infrastructură şi nu lipsa autostrăzilor, declaraţiile venind în contextul în care Viorica Dăncilă a anunţat învestiţii în trei autostrăzi, ca reacţie la criticile venite din partea şefului statului.

285 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Avem autostrăzi, însă lucrurile trebuie să se mişte cu alt ritm

Iohannis: Avem autostrăzi, însă lucrurile trebuie să se mişte cu alt ritm

"În general, sperăm cu toţii ca lucrurile să meargă înspre bine şi până la proba contrarie o promisiune a Guvenrului poate fi un lucru bun. Ceea ce am criticat au fost măsurile guvernelor. Nu mă înţelegeţi greşit, avem investiţii noi, autostrăzi noi, însă lucrurile trebuie să se mişte cu alt ritm. Sunt bani care sunt la îndemâna României care trebuie folosiţi util", a spus Klaus Iohannis.

Întrebat de ce a folosit cuvântul "eurooscare" când s-a referit la anumiţi politicieni, Klaus Iohannis a răspuns: "Remarca mea benignă la fondurile europene. (...)Nu au recunoscut că aşa este. Au avut atitudine de băieţi supăraţi prinşi cu mâţa în sac. Mi s-au părut artificial jigniţi, supăraţi şi pentru că au venit avertizări din zona CE mi s-a părut că acest cuvânt euroofuscat este oportun cu privire la atitudinea avută".

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la uzina Dacia de la Piteşti, că dacă am avea km de autostradă promişi de politicieni, am avea "autostrăzi cât China", însă în realitate situaţia este una gravă, atât pe drumuri, cât şi pe călile ferate.

"Cred că dacă am aduna promisiunile de km de autostradă făcuţi de toţi guvernanţii am avea autostrăzi cât China. Evident că nu avem nici măcar 800 de km de autostrăzi. Noroc că până aici vine una (n.r.: Autostrada Bucureşti- Piteşti). Fondurile europene sunt importante pentru că sunt destinate fondurilor regionale. Marile proiecte de infrastructură au nevoie de o pregătire foarte serioasă. Majoritatea proiectelor aflate în execuţie sunt proiecte fazate, gândite pentru exerciţiul financiar anterior, nu au fost realizare de cei care au avut decizia şi au fost trecute în actualul exerciţiu",a spus Klaus Iohannis, la Piteşti.

Ulterior, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că, în şedinţa de joi a Guvernului, va fi adoptat primul pachet de investiţii strategice care vor fi realizate prin parteneriat public-privat, printre care trei autostrăzi, dar şi ”oraşul medical universitar Complex Carol Davilla”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici