Iohannis: M-aş bucura dacă aş constata în urma votului că popularitatea mea a rămas aceeaşi

Klaus Iohannis, care va candida pentru cel de-al patrulea mandat de primar al Sibiului, a declarat, vineri, la finalul unei şedinţe în care organizaţia judeţeană Sibiu a FDGR şi-a desemnat candidaţii la alegerile locale, că s-ar bucura dacă ar constata că popularitatea sa a rămas neschimbată.

193 afișări
Imaginea articolului Iohannis: M-aş bucura dacă aş constata în urma votului că popularitatea mea a rămas aceeaşi

Klaus Iohannis (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Organizaţia judeţeană Sibiu a Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) şi-a definitivat, vineri, lista candidaţilor pentru alegerile locale din 10 iunie.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, este candidatul FDGR pentru funcţia de primar al municipiului, în timp ce preşedintele Consiliului Judeţean, Martin Bottesch, va candida din partea forumului pentru un nou mandat.

Totodată, FDGR şi-a desemnat candidat la Primăria Avrig, pe actualul primar Arnold Klingeis, şi un candidat nou pentru Primăria din Aţel, Karl Heinz Pelger. În schimb, primarul oraşului Cisnădie, Johann Krech, nu va candida pentru un nou mandat, acesta ocupând a treia poziţie pe listele de consilieri judeţeni.

Potrivit preşedintelui organizaţiei judeţene a FDGR, Martin Bottesch, forumul are liste complete de consilieri pentru Consiliul Judeţean Sibiu, pentru municipiul Sibiu, Cisnădie şi Avrig, şi şase consilieri la Agnita, şapte la Aţel, doi la Iacobeni şi patru la Cârţa.

La rândul său, preşedintele FDGR, Klaus Iohannis, a spus că forumul a întocmit liste de candidaţi cu care să ajungă cel puţin la rezultatele ultimelor alegeri locale.

"Noi avem liste cu care dorim să atingem cel puţin acelaşi număr de consilieri. În urma alegerilor vrem cel puţin păstrarea proporţiilor pe care le avem în consilii, iar în unele ne dorim să câştigăm, dacă e posibil, un număr mai mare de consilieri. (...) Concluzia este că avem şanse bune să atingem un rezultat care este asemmănător cu ce este acum, plus un pic în plus acolo unde este nevoie", a declarat preşedintele FDGR, Klaus Iohannis.

Acesta a spus că îşi doreşte ca în urma alegerilor să constate că nu şi-a pierdut din popularitatea în rândul sibienilor.

"Pentru a fi ales primar e nevoie de 50 la sută plus un vot. M-aş bucura dacă aş constata în urma votului că popularitatea mea a rămas aceeaşi ca şi până acum", a declarat Iohannis.

Pentru Primăria Sibiu au mai fost desemnaţi, până acum, drept candidaţi Dragoş Florea (PC) din partea USL şi consilierul local Mariana Brunchea din partea PDL.

La conducerea Consiliului Judeţean Sibiu şi-au anunţat candidaturile, până în prezent, deputatul PSD Ioan Cindrea, în numele USL, şi deputatul Cornel Ştirbeţ în numele PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici