Ion Cristoiu, despre atacul rusesc de la Reni: Ucrainenii şi ruşii au trecut la faza teroristă a războiului. Singura noastră speranţă este ca ruşii să fie foarte precişi

590 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu, despre atacul rusesc de la Reni: Ucrainenii şi ruşii au trecut la faza teroristă a războiului. Singura noastră speranţă este ca ruşii să fie foarte precişi

Ion Cristoiu, despre atacul rusesc de la Reni: Ucrainenii şi ruşii au trecut la faza teroristă a războiului. Singura noastră speranţă este ca ruşii să fie foarte precişi

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că atacul rusesc cu drone asupra portului ucrainean Reni de la gurile Dunării reprezintă o nouă etapă a războiului, mult mai periculoasă decât până acum, şi o schimbare de tactică a Moscovei prin care urmăreşte scoaterea Ucrainei de pe piaţa cerealelor.

Ion Cristoiu remarcă mutaţiile care au loc în războiul din Ucraina şi atrage atenţia că părţile beligerante au intrat într-o fază teroristă a conflictului.

“Dacă vă uitaţi în ultima vreme avem mari mutaţii în acest război. Cea mai importantă este că contraofensiva nu va mai avea loc. Partea ucraineană nu mai pune problema recuperării teritoriilor. Dacă era contraofensiva şi mergea, atunci războiul era clasic, acolo. Partea ucraineană şi partea rusă au trecut cumva la o nouă fază. Faza teroristă. Adică, unii atacă Kerci-ul,  vin ruşii şi atacă o navă. Destul de periculoasă, dacă se petrecea acolo pe teren, era altceva”, a afirmat publicistul luni seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu de la Aleph News.

Ion Cristoiu spune că atacul cu drone de duminică, de la Reni, arată că Rusia vrea să scoată Ucraina de pe piaţa cerealelor în avantajul ei.
“În cazul Rusiei, şi avem un al doilea motiv. Nimeni nu a sesizat că şi la Reni au fost distruse ţinte care ţin de transportul de cereale. Deci, cred că e o schimbare la ruşi în legătură cu scoaterea Ucrainei de pe piaţa de cereale şi înlocuirea cu Rusia. Dacă observaţi, sunt atacate numai aceste puncte care ţin de cereale- silozuri”, a  subliniat publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că în cazul atacului de duminică noapte, provocarea nu este pentru NATO, ci pentru UE, iar consecinţele vor fi resimţite de România, deoarece tranzitul cerealelor ucrainene se va face cu preponderenţă pe la noi, generând nemulţumiri.

„Al treilea motiv. Provocarea nu este pentru NATO, este pentru UE. Dacă observaţi efectele acestor distrugeri, controlului Mării Negre şi căderii acordului privind cerealele sunt o presiune uriaşă pe România să transporte cereale. Zelenski deja a făcut gălăgie privind embargoul cerealelor ucrainene în unele state UE. Dacă observaţi, atacul este la UE. Dacă e să fie un atac la adresa noastră, nu sunt dronele, ci efectele atacului cu drone. Şi anume obligativitatea noastră de a prelua transportul de cereale şi începe mormăiala. Şi ăla a zis: nu-i nimic. Care e consecinţa? Păi consecinţa e că vor trece prin România. Hopa! Înseamnă că fermierii or să bombăne şi asta înseamnă un câştig pentru noi, zic ruşii”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu atrage atenţia că războiul a ajuns într-o fază în care nu mai ştii unde lovesc ruşii, ceea ce ar trebui să fie îngrijorător pentru NATO, iar singura noastră speranţă este ca oamenii lui Putin să fie foarte precişi în atacuri astfel încât să nu le cădem victimă.

“Pentru NATO îngrijorător nu e faptul că au atacat la un metru sau la 10 m de o ţară membră, ci faptul că s-a ajuns la o fază în care nu ştii unde lovesc. La contraofensivă era simplu. Acum nu ştii, te aştepţi la orice. Singura speranţă a noastră este ca ruşii să fie foarte precişi. La Reni au fost precişi. Eu cred că trebuie să ne păstrăm calmul şi dacă o rachetă... dar din câte aţi văzute acţionează cu precizie. Pentru că altfel te trezeşti că dă în Galaţi, trebuie să faci gălăgie”, a mai spus publicistul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici