Ionel Sinescu, noul rector al UMF "Carol Davila"

Noul rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti este profesorul Ionel Sinescu, directorul Centrului de chirurgie urologică şi transplant renal Fundeni şi prorector în UMF în ultimii opt ani.

1188 afișări
Imaginea articolului Ionel Sinescu, noul rector al UMF "Carol Davila"

Ionel Sinescu, noul rector al UMF "Carol Davila" (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"Îi felicit pe ambii candidaţi, respectiv profesorul Ionel Sinescu şi Ioan Lascăr. Ambii sunt prorectori şi lucrez cu ei de opt ani. Oricare dintre ei ar fi câştigat, ar fi fost bine pentru universitate", a declarat, pentru MEDIAFAX, prof. Florian Popa, rectorul UMF Carol Davila Bucureşti.

Profesorul Ionel Sinescu a obţinut 605 voturi, iar profesorul Ioan Lascăr 456.

Iniţial, în competiţia pentru şefia UMF au fost înscrişi cinci candidaţi, respectiv profesorii Adrian Streinu Cercel, Ioan Fulga, Irinel Popescu, Ioan Lascăr şi Ionel Sinescu. După ce a fost ales preşedintele senatului UMF, profesorul Adrian Streinu Cercel şi-a retras candidatura de la funcţia de rector. Ulterior s-au retras şi profesorii Ion Fulga şi Irinel Popescu.

La concursul de miercuri au rămas profesorii Ionel Sinescu şi Ioan Lascăr, ambii prorectori în ultimii opt ani.

Profesor Monica Pop, prorector în UMF, a declarat agenţiei MEDIAFAX că îi felicită pe ambii colegi, pentru rezultatele obţinute.

"Toţi am fost prorectori în ultimele două mandate. Sunt bucurosă că au ajuns în finală. Îl felicit pe Ionel Sinescu pentru funcţia de rector. A fost decizia majorităţii", a mai spus prof. Monica Pop.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici