Ionuţ Bazac, propus la Sănătate, criticat de Camera Federativă a Medicilor

Conducerea Camerei Federative a Medicilor susţine că Ionuţ Bazac, propus de PSD pentru postul de ministru al Sănătăţii, nu cunoaşte situaţia reală din sistem atunci când vorbeşte despre competiţie, concurenţă, descentralizare şi îl avertizează că problema esenţială în sănătate este corupţia.

23 afișări
Imaginea articolului Ionuţ Bazac, propus la Sănătate, criticat de Camera Federativă a Medicilor

Ionuţ Bazac, propus la Sănătate, criticat de Camera Federativă a Medicilor (Imagine: Mediafax Foto)

"În prima sa declaraţie, noul ministru al Sănătăţii vorbeşte despre competiţie, concurenţă, descentralizare. Pe domnul Bazac nu l-am văzut la vreun congres de management în ultimii ani. Şi nici că ar fi avut vreo poziţie despre sistem în ultimii opt ani. Primele cuvinte denotă necunoaştere crasă. Competiţia şi concurenţa în toate sistemele de sănătate din lume sunt strict reglementate, competiţia este strict controlată, adică nu există, iar despre concurenţă există structuri, cum ar fi Colegiul Medicilor, care limitează concurenţa şi stabilesc definirea concurenţei loiale versus neloiale", afirmă preşedintele şi vicepreşedintele Camerei Federative a Medicilor (CFM), Dan Pereţianu şi Liviu Victor Radu, într-un comunicat de vineri.

În opinia conducerii CFM, problema esenţială în Sănătate este corupţia . "Rezolvarea raportului democraţie-corupţie-sănătate poate fi salvarea domnului Bazac", au conchis medicii, precizând că organizaţia pe care o reprezintă ar fi preferat ca ministru al Sănătăţii pe profesor doctor Florian Popa sau profesor doctor Irinel Popescu.

Ionuţ Bazac, nominalizat de PSD pentru Ministerul Sănătăţii, a fost secretar de stat pentru Intergrare Europeană în Ministerul Sănătăţii în perioada 2001-2004. În prezent, Bazac este preşedintele Forza Rossa, partenerul Ferrari pe piaţa locală, deţinând 47,5% din acţiuni.

Citeşte şi:

BIO: Ion Bazac, fost secretar de stat în MSP şi actual preşedinte Forza Rossa, partener Ferrari

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici