IPS Bartolomeu candidează pentru funcţia de Patriarh, daca îi cere Sfântul Sinod

Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, IPS Bartolomeu, a confirmat, luni, că ar putea candida la funcţia de Patriarh dacă Sfântul Sinod îi va cere acest lucru.

1 afișare
Imaginea articolului IPS Bartolomeu candidează pentru funcţia de Patriarh, daca îi cere Sfântul Sinod

IPS Bartolomeu candidează pentru funcţia de Patriarh, daca îi cere Sfântul Sinod

"Declaraţia mea că voi candida doar în cazul în care Sfântul Sinod îmi va cere acest lucru rămâne neschimbată”, a declarat, luni, înaltul prelat ortodox, aflat în drum spre Bucureşti pentru a participa la lucrările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR).

Într-o declaraţie de presă dată publicităţii săptămâna trecută, IPS Bartolomeu afirma că rămâne consecvent declaraţiei sale publice şi că nu va candida pentru scaunul de patriarh al Bisericii Ortodoxe Române decât dacă îi va cere Sfântul Sinod.

„În lumina neaşteptatului fenomen recent, prin care o parte din trupul Bisericii îmi cere imperativ să candidez, declar că nu o voi face, dar că rămân consecvent poziţiei mele de o viaţă, în sensul că niciodată nu am cerut ceva pentru mine, dar întotdeauna m-am supus Bisericii în ceea ce ea mi-a cerut. În 1993, pe când mă aflam retras la mânăstirea Văratec în cel de al unsprezecelea an de pensie şi când Biserica m-a chemat în scaunul de arhiepiscop al Clujului, m-am supus. Dacă acest fenomen se va repeta la 12 septembrie 2007 şi Biserica, prin majoritatea reprezentanţilor ei legiuiţi, adică Sfântul Sinod şi Colegiul Electoral Bisericesc, îl va chema pe bătrânul oştean sub acelaşi drapel, dar la o cotă mai înaltă şi mai bântuită de furtuni, aceeaşi conştiinţă a datoriei mă va obliga să mă supun”, susţine mitropolitul Clujului.

El a precizat că în cazul în care nu va fi chemat va continua să-şi vadă liniştit de treburi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici