IPS Calinic: La şedinţa Sfântului Sinod vor exista discuţii despre botez

  • Arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului precizează că opiniile sale legate de botez nu sunt împărtăşite de Arhiepiscopul Tomisului şi respectă acest lucru, însă la şedinţa Sfântului Sinodului vor exista discuţii despre acest aspect.
  • IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a anunţat, de altfel, că nu-l cheamă la judecata Sfântului Sinod pe IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului.
  • Precizarea Arhiepiscopului constănţean a venit după ce IPS Calinic a vorbit despre pericolul reprezentat de scufundarea completă a copilului în apă la botez.
320 afișări
Imaginea articolului IPS Calinic: La şedinţa Sfântului Sinod vor exista discuţii despre botez

IPS Calinic: La şedinţa Sfântului Sinodului vor exista discuţii despre botez

Din răspunsul Înaltpreasfinţitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului reiese doar că Arhiepiscopul Tomisului nu împărtăşeşte opiniile Ierarhului Argeşului şi Muscelului cu privire la Taina Sfântului Botez, părere care trebuie respectată, transmite IPS Calinic.

„Totodată, Arhiepiscopul Teodosie menţionează că la şedinţa Sfântului Sinodului vor exista discuţii în acest sens, lucru absolut normal pentru cel mai înalt for decizional al Bisericii Ortodoxe Române, abilitat să decidă în privinţa temelor care vizează activitatea bisericească ortodoxă în ansamblul ei. Necesitatea abordării unor discuţii pe seama săvârşirii Tainei Sfântului Botez în proxima şedinţă de lucru a Sfântului Sinod a fost exprimată de altfel chiar de către Arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului, membru de drept al Sfântului Sinod, în cadrul unor declaraţii publice din data de 5 februarie 2021”, se arată într-un comunicat transmis sâmbătă Mediafax de către Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului.

Cât despre „ajungerea Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic în faţa Sinodului”, Arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului precizează că sunt afirmaţii scoase din context „în scop mediatic”.

Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului a adresat în februarie o serie de sfaturi şi recomandări preoţilor din Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, „în virtutea autonomiei eparhiale locale, izvorâte din grijă părintească, în scopul responsabilizării clericilor pentru evitarea unor incindente nedorite şi nefericite, atunci când vine vorba de săvârşirea Botezului. Avem nădejdea că iniţiativa Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului de a proteja viaţa pruncilor veniţi la Taina Botezului, cât mai bine cu putinţă a fost lămurită”, se arată în comunicat.

„Precizăm că IPS Teodosie nu ar urma să iniţieze în Sfântul Sinod o acţiune de chemare în judecată a IPS Calinic, în faţa vreunei instanţe bisericeşti. Afirmaţia IPS Teodosie a fost scoasă din context şi eronat înţeleasă. Aşa cum se poate observa şi pe materialul ataşat, săptămâna viitoare urmează să aibă loc o sesiune obişnuită de lucru a Sfântului Sinod, iar IPS Teodosie a menţionat că se va întâlni acolo cu IPS Calinic cu care va discuta, în mod firesc, colegial”, a anunţat IPS Teodosie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici