Irinel Columbeanu a angajat o absolventă a Facultăţii de Sociologie pentru educarea Irinei

Irinel Columbeanu a angajat o absolventă a Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială Bucureşti pentru a se ocupa de creşterea şi educarea fiicei sale, Irina, omul de afaceri putându-i asigura fetiţei nivelul de trai cu care ea a fost obişnuită de la naştere, arată instanţa Judecătoriei Buftea.

960 afișări
Imaginea articolului Irinel Columbeanu a angajat o absolventă a Facultăţii de Sociologie pentru educarea Irinei

Irinel Columbeanu a angajat o absolventă a Facultăţii de Sociologie pentru educarea Irinei (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Judecătoria Buftea a decis, în 27 iunie, ca Irina să rămână cu tatăl ei, Irinel Columbeanu, hotărârea putând fi însă atacată cu apel.

"Cu privire la posibilităţile materiale, instanţa remarcă faptul că,deşi ambii părinţi dovedesc mijloace de trai care le primit creşterea unui copil,totuşi condiţiile de care beneficiază pârâtul reclamant sunt superioare şi pot asigura creşterea în continuare a minorei la un nivel cu care a fost obişnuită de la naştere. Asupra posibilităţilor de dezvoltare fizică,intelectuală şi morală pe care copiii le pot găsi la unul dintre părinţi,instanţa reţine că,ulterior încredinţării provizorii,pârâtul a manifestat discernământul necesar pentru a asigura minorei prezenţa unor cadre pregătite alături de ea. S-a depus,în acest sens,un contract de muncă încheiat cu o absolventă a Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii Bucureşti,care urmează a exercita atribuţii de creştere şi educare a minorei", arată instanţa în motivarea deciziei.

Totodată, instanţa a avut în vedere la luarea măsurii de încredinţare şi faptul că "bunicul patern s-a preocupat şi anterior despărţirii soţilor de educaţia minorei, astfel că este necesar ca fetiţa să poată avea legături strânse cu acesta".

"Faţă de toate considerentele expuse, instanţa apreciază că pârâtul reclamant prezintă condiţii mai bune decât reclamanta pentru creşterea şi educarea minorei", mai arată instanţa.

Prin decizia din dosarul de reîncredinţare, instanţa a stabilit şi programul de vizitare a copilului stabilit de instanţă pentru mamă, rspectiv "a doua si a patra săptămână în fiecare lună, de vineri, orele 16:00, până duminică, orele 18:00 - cu/la reclamanta pârâtă" şi "prima jumătate a vacanţei şcolare, de la 20 iunie până la 20 august - cu/la reclamanta pârâtă, în ţară/străinătate".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici