Japonia organizează blind date-uri între cupluri cu ajutorul AI

  • Japonia se confruntă cu o natalitate scăzută şi apelează la inteligenţa artificială pentru a facilita întâlnirile viitoarelor cupluri şi a creşte numărul căsătoriilor.
  • Rata natalităţii din Japonia scade de 8 ani consecutivi, atingând un nou minim istoric în 2023.
159 afișări
Imaginea articolului Japonia organizează blind date-uri între cupluri cu ajutorul AI

Japonia organizează blind date-uri între cupluri create cu AI. Sursa foto: Unsplash

Numărul căsătoriilor a scăzut şi el sub 500.000 pentru prima dată în 90 de ani.

Guvernul japonez consideră declinul demografic o problemă critică şi promite măsuri "fără precedent".

Autorităţile au identificat drept soluţie folosirea inteligenţei artificiale pentru a facilita întâlnirile şi a crea noi cupluri. Cel puţin 31 de prefecturi oferă servicii de potrivire bazate pe algoritmi. Sistemele analizează informaţii personale şi istoricul de navigare pe internet pentru a recomanda parteneri compatibili, relatează Japan Times.

Prefectura Saitama a organizat evenimente de matchmaking cu ajutorul AI, rezultând 139 de căsătorii până la sfârşitul anului 2023.

Guvernul metropolitan din Tokyo a lansat un program similar în decembrie 2023.

Prefectura Shiga a înregistrat 13 căsătorii în decurs de un an. Şase dintre aceste cupluri au fost formate prin utilizarea inteligenţei artificiale.

Problema declinului demografic afectează, de asemenea, Coreea de Sud, Taiwan şi, mai recent, China. În Coreea de Sud, care are cea mai scăzută rată de natalitate din lume, se organizează de ceva timp evenimente pentru formarea de perechi.

În China, figura istorică a peţitorilor a fost reintrodusă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici