Judecătoarea Adriana Stoicescu: Ani de zile nimeni nu a protestat. Nimeni nu a spus nimic când procurorii deveneau judecători direct la Înalta Curte

Preşedintele Tribunalului Timiş, Adriana Stoicescu, a postat un mesaj pe Facebook prin care semnalează faptul că nimeni nu s-a revoltat în momentul în care “procurorii deveneau judecători direct la Înalta Curte, fără să fi motivat în viaţa lor o hotărâre judecătorească”.

5116 afişări
Imaginea articolului Judecătoarea Adriana Stoicescu: Ani de zile nimeni nu a protestat. Nimeni nu a spus nimic când procurorii deveneau judecători direct la Înalta Curte

Judecătoarea Adriana Stoicescu: Ani de zile nimeni nu a protestat. Nimeni nu a spus nimic când procurorii deveneau judecători direct la Înalta Curte

Preşedintele Tribunalului Timiş, Adriana Stoicescu, a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care vorbeşte din nou despre problemele cu care se confruntă Justiţia din România.

“Eliberaţi de povara bunătăţii forţate şi a grijii creştineşti de fatada, ne-am întors degrabă în marasmul cotidian. Mulţumiţi că ne-am făcut datoria faţă de cei săraci, ne-am pozat chipurile zâmbitoare, lângă portbagajele pline de cadouri şi am împărtăşit cu lumea bucuria ce ne cuprinde atunci când putem sa ii ajutam pe cei mai puţin norocoşi decât noi. Dar asta doar o dată pe an, căci în rest suntem tare ocupaţi. Ne-am întors în cetate, agitând topoare şi furci, gata să dăm de pământ cu toţi cei care nu sunt de acord cu noi. Încet, ultima redută a democraţiei cedează. Căutători disperaţi ai unor explicaţii plauzibile şi a marilor vinovaţi, nu vedem esenţialul. Am ajuns aici din cauza anomaliilor şi inconsecvenţei legislative; a laşităţii noastre ancestrale şi a comodităţii. A păgubosului <nu-i treaba mea, nu mă interesează>. A obsesivului <mai rău să nu ne fie>. A tăcerii . Încet, încet, infractorii se întorc, zâmbindu-ne galeş. Acum sunt victime”, îşi începe mesajul de pe Facebook preşedintele Tribunalului Timiş.

Adriana Stoicescu atrage atenţia asupra faptului că nimeni nu s-a revoltat din cauza acestor anomalii din sistemul judiciar, vorbind şi despre judecătorii “prea curajoşi” cărora li se făceau dosare penale pentru a li se “închide gura”.

“Ani de zile nimeni nu a protestat, nimeni nu s-a revoltat. Acum, toţi au ceva de spus. Nimeni nu a spus nimic când procurorii deveneau judecători direct la Înalta Curte, fără să fi motivat în viaţa lor o hotărâre judecătorească. Nimeni nu şi-a pus problema cum putea fi apreciată capacitatea unui magistrat de a motiva coerent o hotărâre, la standardele cerute de Înalta Curte, când la mapa profesională existau doar rechizitorii. Nimeni nu s-a revoltat când procurori de parchet local dobândeau grad şi salarizare aferentă Parchetului Înaltei Curţi, prin delegare, apoi cercetau judecători şi procurori cu grad de curte şi cu 20 de ani vechime, în timp ce marea masă de procurori lua drumul capitalei, în fiecare an, pentru a-şi obţine gradul profesional. Nimeni nu s-a revoltat când şefilor Inspecţiei Judiciare sau judecătorilor <prea curajoşi, prea independenti, de-a dreptul obraznici> li se făceau dosare penale, doar-doar li se închide gura. Toţi au întors capul. Şi au tăcut”, a precizat Adriana Stoicescu.

De asemenea, preşedintele Tribunalului Timiş vorbeşte şi despre “falşii apostoli ai luptei anticorupţie”, precum şi despre magistraţii care tac convinşi fiind că “neimplicarea este soluţia”.

“Astăzi, falşii apostoli ai luptei anticorupţie resimt în fiecare celulă frustrarea pricinuită de înfiinţarea Secţiei Speciale. Alături de ei, nostalgicii vremurilor de mult apuse, care nu pot şi nu vor să înţeleagă că lumea se schimbă sub ochii lor. Care nu vor sa accepte că moda notelor informative şi a delaţiunii trebuie să dispară pentru totdeauna. De cealaltă parte, magistraţii tăcuţi care încă sunt convinşi că neimplicarea e soluţia. Că lucrurile se vor schimba şi fără ei. Când veţi intra în sala de judecată, opriţi-vă pentru câteva secunde din invocat excepţii şi evocat texte de lege. Ridicaţi-vă ochii din dosar şi priviţi oamenii pe care îi judecaţi. Priviţi-i in ochi şi cereţi-le să respecte legea, pentru că noi o respectăm necondiţionat…. Puteţi? Priviţi-i in ochi şi cereţi-le să respecte intru totul si fara sa cracneasca hotărârile pe care noi le pronunţăm, pentru că ele reprezintă Adevărul… Puteţi? Priviţi-i in ochi şi cereţi-le să ne respecte, căci noi suntem fără de păcat… Puteţi? Apoi, aruncaţi voi primii piatra… Puteţi?”, a conchis Adriana Stoicescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici