Judecătoarea Nicoleta Ţînţ, noul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii: E nevoie, mai mult ca oricând, de echilibru şi de viziune

Noul preşedinte al CSM, Nicoleta Ţînţ, a declarat, miercuri, la preluarea mandatului, că este nevoie, mai mult ca oricând „de echilibru, de unitate, de dialog” şi nu în ultimul rând de viziune, ea subliniind că îşi doreşte ca magistraţii să îşi consilideze încrederea în Consiliu.

712 afișări
Imaginea articolului Judecătoarea Nicoleta Ţînţ, noul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii: E nevoie, mai mult ca oricând, de echilibru şi de viziune

Judecătoarea Nicoleta Ţînţ, noul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii: E nevoie, mai mult ca oricând, de echilibru şi de viziune

„Personal, cred cu toată tăria că, pentru atingerea fiecărui obiectiv pe care l-am expus în proiectul meu de candidatură, este nevoie mai mult ca oricând, de echilibru, de unitate, de dialog şi nu în ultimul rând de viziune, pentru a face faţă tuturor provocărilor pe care, probabil, anul 2020 ni le va aduce. Am convingerea că obiectivele pe care le-am punctat în proiectul de candidat sunt priorităţi pentru toţi colegii mei din consiliu şi o spun deschis că mizez pe sprijinul şi pe implicarea tuturor, pentru că sunt convinsă că doar împreună prin efortul nostru conjugat vom putea reuşi în demersul de a avea o justiţiei independentă, o justiţie performantă şi care să se bucure de respectul societăţii în a cărui slujbă se află”, a spus Ţînţ în conferinţa de presă organizată după ce a fost aleasă şef al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

 

Nicoleta Ţînţ a mai spus că vrea să ia măsuri concrete care să asigure îndeplinirea efectivă a rolului constituţional al Consiliului de garant al independenţei justiţiei.

Judecătoarea Nicoleta Ţînţ, noul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii

Judecătoarea Nicoleta Ţînţ este noul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în urma votului exprimat de membrii CSM, în şedinţa de plen de miercuri.

Votul a fost reluat, miercuri, după ce, anterior, a existat paritate de voturi în cazul judecătoarei Nicoleta Ţînţ.

Votul pentru desemnarea preşedintelui CSM pentru anul 2020 a fost amânat, pe 10 decembrie, după ce, de două ori consecutiv, propunerea judecătorilor pentru conducerea Consiliului, Nicoleta Ţînţ, a primit paritate de voturi. Astfel, votul pentru Ţînţ a fost anulat, după ce au fost înregistrate nouă voturi „pentru”, nouă „împotrivă” şi unul nul. Acest vot nul a fost al ministrului Justiţiei.

În urma şedinţei de marţi, s-a ales doar vicepreşedintele, respectiv procurorul Tatiana Toader.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici