Judecătorul Constantin Udrea: Trebuie promovată o cale extraordinară de atac pentru ca protocoalele să fie reexaminate

Judecătorul Constantin Udrea, de la Curtea Militară de Apel, a declarat, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că în opinia sa ar trebuie promovată o cale extraordinară de atac astfel încât protocoalele, dar şi cauzele care au avut la bază interceptări să fie reexaminate.

485 afișări
Imaginea articolului Judecătorul Constantin Udrea: Trebuie promovată o cale extraordinară de atac pentru ca protocoalele să fie reexaminate

Judecătorul Constantin Udrea: Trebuie promovată o cale extraordinară de atac pentru ca protocoalele să fie reexaminate

„Ar trebui promovată o cale extraodinară de atac, astfel încât toate cauzele care au avut la bază înregistrări şi aceste protocoale să fie reexaminate într-o procedură - să spunem contestaţie în anulare sau revizuire, astfel încât această cale de atac să fie prevăzută prin lege, deci să fie adăugată ca motiv suplimentar. În opinia mea, trebuie o investigaţie să fie amplă, să fie făcută de persoane capabile şi apte să tragă concluzii de ce au fost întocmite şi cu ce scop au fost întocmite. Pentru că deşi au făcut urmărirea penală în echipe mixte, judecătorul nu a ştiut acest lucru”, a declarat judecătorul Constantin Udrea, într-un interviu exclusiv pentru MEDIAFAX.

Acesta a mai menţionat că reexaminarea protocoalelor ar trebui fie efectuată în situaţia cazurilor de mare corupţie.

„Pentru mine este înspăimântător, pentru că marea corupţie trebuie combătută, dar dacă vrei să combaţi marea corupţie, combate-o cu legea, nu cu protocoale. Prin urmare, şi în cauzele mari de corupţie se vor deschide căi de atac. În opinia mea, contestaţia în anulare va trebui promovată”, a mai spus judecătorul colonel magistrat de la Curtea Militară de Apel Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici