Judecătorul Ionel Barbă, numit pentru a doua oară preşedinte al Secţiei de contencios a ICCJ

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru numirea judecătorului Ionel Barbă în funcţia de preşedinte al Secţiei de contencios administrativ şi fiscal de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

458 afișări
Imaginea articolului Judecătorul Ionel Barbă, numit pentru a doua oară preşedinte al Secţiei de contencios a ICCJ

Judecătorul Ionel Barbă, numit pentru a doua oară preşedinte al Secţiei de contencios a ICCJ (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Decretul pentru numirea judecătorului Ionel Barbă în funcţia de preşedinte al Secţiei de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost semnat pentru o perioadă de trei ani, începând cu 10 iulie.

Aceasta este cel de-al doilea mandat al magistratului în această funcţie.

În iunie 2012, judecătorul a fost numit preşedinte al Secţiei de contencios administrativ şi fiscal a instanţei supreme, după ce a fost votat în unanimitate de membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

În 27 ianuarie 2012, funcţia de preşedinte al Secţiei de contencios administrativ şi fiscal a ICCJ a rămas vacantă. Până la acel moment această poziţie a fost ocupată de Gabriela Bîrsan, în prezent judecată pentru corupţie. Funcţia a fost preluată de judecătorul Barbă, prin delegare, din ianuarie până în iunie.

Judecătorul Ionel Barbă este magistrat din anul 1985. În decembrie 2009, Barbă a fost promovat la ICCJ de la Curtea de Apel Timişoara, iar din 2000 el deţine titlul de doctor în drept.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici