Jumătate din oraş în colaps ruiter, după ce un şofer a lovit cutia care monitorizează traficul

O parte din semafoarele din Timişoara sunt nefuncţionale, sâmbătă, după ce un şofer a lovit o cutie importantă pentru sistemul inteligent de monitorizare al traficului, iar un altul a intrat cu maşina într-un stâlp de semafor, pagubele fiind estimate la 100.000 de euro.

961 afișări
Imaginea articolului Jumătate din oraş în colaps ruiter, după ce un şofer a lovit cutia care monitorizează traficul

Un mare oraş din România a rămas parţial fără semafoare funcţionale după ce un şofer a lovit o cutie care monitorizează traficul

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că din cauza a două accidente rutiere, o parte din semafoarele din oraş nu sunt funcţionale.

Un şofer a lovit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, o casetă care găzduieşte echipamente electronice de comandă în cadrul sistemului inteligent de monitorizare a traficului, iar un altul a intrat cu maşina într-un stâlp de semafor.

Primul dintre accidente a avut loc la intersecţia B-dului Take Ionescu cu str. Mihail Koglniceanu, iar cel de-al doilea în Piaţa Traian. Primarul Timişoarei a afirmat că pagubele sunt estimate la aproximativ 100.000 de euro.

„Evident, aceste echipamente sunt scumpe şi pagubele sunt însemnate, primele estimări sunt la circa 100.000 de euro. S-au repus, am înţeles, în funcţiune, cel puţin o parte dintre semafoare, pentru că există soluţii alternative în sistemul nostru, un sistem foarte complex, dar el nu merge acum în regimul nominal în care a fost gândit, ci pe o variantă de rezervă, de avarie. Imediat după accident nu au mers deloc semafoarele în zonele în care erau implicate acele echipamente”, a declarat Nicolae Robu.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara intenţionează să se îndrepte împotriva celor doi şoferi, pentru recuperarea pagubelor produse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici