Video Jurnal de salvator. Tură cu 14 intervenţii la pacienţi cu COVID-19

  • Ştefan Baută este pompier la ISU Bucureşti şi îţi povesteşte după fiecare tură cum au fost intervenţiile
  • La ultima tură în care a fost de serviciu, Ştefan a avut 14 intervenţii la pacienţi cu coronavirus
  • Ştefan poate merge azi la soţia sa, pe care nu a mai văzut-o de 3 săptămâni
135 afișări

Pe Ştefan Baută îl ştii deja de două săptămâni. E pompier la ISU Bucureşti şi îţi povesteşte cum au mers intervenţiile după fiecare tură pe care o are. Ultima dată când a fost de serviciu, nu a fost deloc uşor.

„Am avut un număr de 14 pacienţi, unii luaţi de la domiciliu, confirmaţi în cursul nopţii de către cei de la DSp. Am mai avut pacienţi care au fost transportaţi de la un spital la altul, şi alţi pacienţi transportaţi de la spitale pentru dializă”, spune Ştefan Baută, pompier ISU Bucureşti.

Munca de salvator în prima linie nu e deloc uşoară. Iar la asta se adaugă şi dorul de cei dragi. Ştefan nu şi-a mai văzut soţia de 3 săptămâni, iar azi are emoţii, pentru că poate merge în sfârşit la ea. Trebuie să stea însă la distanţă.

„Astăzi o să fie o revedere, să zic aşa, dar este păcat că nu o să putem să luăm contact fizic în cursul acestei zile. Trebuie să protejăm familia şi asta este singura modalitate în care putem să ne protejăm aproapele. Care va fi primul lucru pe care i-l veţi spune soţiei? Bineînteles, că mi-a fost dor de ea şi că o iubesc”, mai adaugă pompierul.

După 48 de ore de pauză, Ştefan va intra din nou în tură şi speră ca intervenţiile la pacienţi cu COVID să fie din ce în ce mai puţine.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici