Video Jurnal din Madrid - Gelu Vlaşin: Izolarea e cumplită dar există şi o parte bună a lucrurilor

  • Gelu Vlaşin este izolat alături de familie la Madrid, oraşul european cu cel mai mare număr de victime ale noului coronavirus
  • Sunt aproape 100.000 de voluntari care lucrează în spitalele din Spania
  • Mulţi dintre voluntari au grijă şi de bătrânii care sunt singuri în izolare
1600 afișări

Să-ţi păstrezi optimismul chiar şi după 16 zile de carantină. E o provocare şi pentru scriitorul Gelu Vlaşin, care zâmbeşte în timp ce ne arată partea pozitivă a lucrurilor, în Spania, a treia cea mai afectată ţară din lume. 

Gelu Vlaşin, scriitor: Partea bună este că sunt peste 10.000 de persoane care au fost recuperate, s-au recuperat, jumătate în Madrid.  E un semn foarte bun. O altă parte foarte bună e că sunt aproape 100.000 de voluntari care lucrează în spitalele din întreaga Spanie. O altă parte foarte bună este că bătrânii, care au rămas singuri, izolaţi în case, au parte de voluntari care vin şi le aduc hrană. De asemenea, au parte de un număr gratuit la care pot să sune şi să stea de vorbă cu cineva, să îşi mai diminueze singurătatea. În Spania sunt foarte mulţi bătrâni. 

În Spania sunt peste peste 160.000 de persoane cu vârsta de peste 90 de ani iar cei mai singuri dintre ei primesc ajutorul voluntarilor. Gelu Vlaşin este izolat la Madrid alături de soţia sa Cristina şi cei doi copii ai lor. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici