Jurnalişti opriţi la graniţă de vameşii moldoveni

Corespondenţii Reuters, France Press şi European Pressphoto Agency, precum şi ziarişti ai TVR nu au fost lăsaţi să intre, marţi seară, în Republica Moldova, pe la punctul vamal Galaţi Rutier - Giurgiuleşti, a declarat Didel Bădărău, şeful Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

18 afișări
Imaginea articolului Jurnalişti opriţi la graniţă de vameşii moldoveni

Jurnalişti opriţi la graniţa cu Republica Moldova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vameşii moldoveni nu au permis mai multor jurnalişti să intre, marţi seară, în Republica Moldova, motivând că ziariştii nu au acreditare din partea Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova.

"S-au întors din vama moldovenească mai mulţi ziarişti de la agenţii de presă din străinătate şi o echipă a TVR. Primilor li s-a spus că nu pot intra pentru că nu au acreditare de la Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, iar celor din urmă, care aveau acreditarea, li s-a spus că nu pot intra pentru că nu e permanentă", a declarat Didel Bădărău.

Jurnaliştii cărora li s-a refuzat intrarea în Republica Moldova, toţi de cetăţenie română, susţin că este pentru prima dată când li se solicită aşa ceva şi că înainte au intrat în Moldova fără niciun fel de probleme.

"Am fost refuzaţi în mod elegant, s-a invocat faptul că nu avem acreditare de la Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova. Am mai fost de aproape zece ori până acum în Republica Moldova şi nu mi s-a solicitat niciodată aşa ceva, e o invenţie. Nu le-am spus de la început că suntem jurnalişti, prima dată le-am spus că mergem la rude, dar ei au sesizat că avem la noi echipament foto şi laptop-uri", a declarat unul dintre corespondenţii agenţiilor străine.

Conform acestuia, traficul prin vama moldovenească se desfăşoară normal pentru toţi cei care nu ridică niciun fel de suspiciuni autorităţilor de pe malul stâng al Prutului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici