Kelemen Hunor, informaţii suplimentare despre noaptea de Înviere: Restricţile vor fi ridicate până la ora 2

Restricţiile în Sâmbăta Paştelui Catolic şi de Paştele Ortodox vor fi ridicate până la ora 2.00, astfel încât credincioşii să participe la slujbele de Înviere, anunţă vicepremierul Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, după întâlnirea cu reprezentanţii cultelor religioase.

525 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor, informaţii suplimentare despre noaptea de Înviere: Restricţile vor fi ridicate până la ora 2

Kelemen Hunor

„Împreună cu premierul Florin Cîţ̦u, secretarul de stat Raed Arafat şi mai mulţi membri ai Guvernului am avut o discuţie cu reprezentanţii cultelor religioase din România cu privire la măsurile epidemiologice care urmează să fie puse în aplicare pentru sărbătorile de Paşte. Cu toţii am fost de acord să ridicăm restricţiile în Sâmbăta Paştelui Catolic adică, în noaptea din 3 spre 4 aprilie, până la ora 02.00 dimineaţa, şi să procedăm la fel şi cu prilejul Paştelui Ortodox. Este o măsură importantă pentru credincioşi, care vor putea participa astfel la slujbele de înviere”, transmite vicepremierul Kelemen Hunor.

Intervalul orar al restricţiilor pentru Slujba de Înviere va fi adaptat, în aşa fel încât credincioşii să poată participa fizic, anunţa Florin Cîţu. Premierul a cerut cultelor să susţină în rândul credincioşilor campania de informare cu privire la vaccinare.

Slujba de Înviere se va desfăşura normal, a transmis Patriarhia Română. Se vor purta măşti, se va respecta distanţarea sanitară, iar la biserică se merge pe jos sau cu maşina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici