Klaus Iohannis a semnat decretul de trecere în rezervă a prim-adjunctului SIE, Silviu Predoiu

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de trecere în rezervă, începând cu 5 august 2018, a generalului cu patru stele Silviu Predoiu din Serviciul de Informaţii Externe.

1067 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis a semnat decretul de trecere în rezervă a prim-adjunctului SIE, Silviu Predoiu

Klaus Iohannis a semnat decretul de trecere în rezervă a prim-adjunctului SIE, Silviu Predoiu

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 3 august a.c., decretul privind trecerea în rezervă a domnului general - cu patru stele Predoiu Silviu din Serviciul de Informaţii Externe – la data de 5 august 2018", se arată în anunţul Administraţei Prezidenţiale.

Silviu Predoiu are 59 ani şi este prim-adjunct al directorului SIE din noiembrie 2005. A absolvit Facultatea de Geologie-Geografie a Universităţii Bucureşti, cursuri postuniversitare în specializările ”Jurnalism” - în cadrul SNSPA şi ”Gestiunea proiectelor” în cadrul ASE, precum şi programe de pregătire specifică organizate de serviciile partenere nord-atlantice.

A parcurs toate etapele unei cariere operative şi a desfăşurat activitate operativă pe mai multe linii de muncă – contraspionaj extern, combaterea criminalităţii organizate, antiterorism, protecţie internă. Începând cu anul 2000 a îndeplinit succesiv funcţiile de şef direcţie, şef direcţie generală şi adjunct al directorului SIE.

A fost avansat în gradul de general de brigadă în 2004 şi înaintat în gradele de general-maior în 2006, general-locotenent în 2008 şi general în 2011. Pentru rezultatele foarte bune obţinute în carieră, Predoiu a fost decorat cu Ordinul Naţional ”Steaua României” şi Ordinul Naţional ”Pentru Merit”.

În patru situaţii a deţinut funcţia de director interimar al SIE, înclusiv în perioada 2016 până la numirea lui Gabriel Vlase, luna trecută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici